Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. november 24.

Bűnmegelőzésről a vépi iskolában

Rendhagyó tanórát hallgathattak a 10. évfolyamos diákok.

Az FM DASzK Vépi Középiskolája, Mezőgazdasági Szakképző Iskolája és Kollégiuma rendészeti képzésben résztvevő diákjai a korosztályukat leginkább érintő és veszélyeztető bűncselekményekről, az áldozattá válás elkerülésének lehetséges módjairól kaptak tájékoztatást Varga Sándor r. őrnagytól, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársától.

Varga Sándor r. őrnagy előadása Vépen

Varga Sándor kitért a jogszabályi háttér ismertetésére, valamint kiemelte a kommunikáció szerepét, a szülő-gyermek és a tanár-diák közötti kapcsolattartás fontosságát, a kölcsönös bizalom meglétét annak érdekében, hogy a kamaszokra leselkedő veszélyforrások még időben észlelhetőek legyenek.

A téma aktualitását különösen az adta, hogy a világon mindenhol, így Magyarországon is november 20-án ünnepelték a Gyermekek Jogainak Világnapját. A magyar szabályozás is átvette mindazokat a gyermeki jogokat, amelyeket az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye rögzít.

A Főkapitányság folyamatos kapcsolatot tart és együttműködik a témában érintett szervezetekkel, hogy a jogok érvényesülése kellően biztosított lehessen.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.