2016. február 09.

Tanulságos telefonbeszélgetéseket hallgattat a rendőrség nyugdíjasokkal

Átverésekről, erőszakos ügyintézőkkel folytatott beszélgetésekről készült hangfelvételeket is lejátszanak a vasi rendőrök a nyugdíjasklubokban, amit utána meg is beszélnek. A cél, hogy egyre kevesebb emberből legyen áldozat. Vetélkedőt is szerveznek. Videó.

A „Házhoz megyünk!” elnevezéssel meghirdetett országos vagyonvédelmi programról, valamint az ennek keretében meghirdetett vetélkedőről is szó volt a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya, illetve a Szombathely Megyei Jogú Város Közterület-felügyelete által tartott rendezvényen. Videónk a IX. Számú Szakmai Egység Idősek Klubjában készült, Szombathelyen. Azt a részt emeltük ki, ahol a nyugdíjasok egy ügyintéző és egy ügyfél közötti párbeszédet hallgatják és meg is vitatják azt. Később szóba kerülnek a közterületi kamerák is.

Az így hallott és megbeszélt felvételek élénkebben élnek az idős emberek emlékezetében, mint ha újságban olvasnak az átverésekről. Mint kiderült, szinte már az összes résztvevőt hívták remek ajánlatokkal, vagy tudakozódtak afelől, mikor találhatók otthon, "nyereményátvétel" miatt.

Nemrégiben került fel a Youtubra egy Vas megyei férfi által rögzített telefonos csalási kísérlet. A trükk már nagyon régi, a csaló meglehetősen egyszerű, de biztosak lehetünk benne, hogy még mindig sokan bedőlnek neki, miután megszédítette őket a "nyeremény". A felvétel vége meglehetősen trágár, de az addig elhangzó próbálkozások mindenképpen tanulságosak. (Ezt a hangfelvételt nem játszották le a nyugdíjasklubban, de hasonló esetekről beszélgettek.)
 

 

 

Bűnmegelőzési előadás nyugdíjasklubban, Szombathelyen 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.