2016. július 06.

Bűnmegelőzési, közlekedésbiztonsági sajtótájékoztatót tartottak a Sárvári fürdőben

Rendőrökkel is találkozhatnak a kikapcsolódásra vágyók a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben a nyári időszakban. A bűnmegelőzési standnál hasznos tanácsokat kaphatnak a látogatók.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő vezetőségével együtt nagy hangsúlyt fektetnek a prevenciós tevékenységre, ezért az érintett szakterületek képviselői fiatalok bevonásával – idén első alkalommal – július és augusztus hónapban egy-egy hét időtartamra a gyógyfürdő területén lesznek jelen és hasznos tanácsokkal látják el az érdeklődőket.

Vancsura Miklós, a gyógyfürdő ügyvezető igazgatója rögtön a kezdeményezés mellé állt és biztosította a feltételeket a baleset- és bűnmegelőzési sátor felállításához. Kiemelte, hogy nem jellemzőek a jogsértések a gyógyfürdő területén, de a legapróbb bosszúság is megkeserítheti a kikapcsolódni vágyók hangulatát. A cél pedig az, hogy mind a várossal, mind pedig a gyógyfürdővel kapcsolatban pozitív élményekkel térjenek haza a vendégek és kedves emlékként gondoljanak vissza az itt töltött időszakra.

Bűnmegelőzési, közlekedésbiztonsági sajtótájékoztató Sárváron 1.

Az igazgató kiemelte, hogy kiváló a kapcsolat a Sárvári Rendőrkapitánysággal, amit Fekete Géza r. alezredes, kapitányságvezető  is megerősített. Hozzátette, munkatársai nemcsak a nyári időszakban, hanem egész évben azért dolgoznak, hogy a jogsértések megelőzhetők legyenek.

Bűnmegelőzési, közlekedésbiztonsági sajtótájékoztató Sárváron 3.

Ugyancsak egész éven át futó programjaik keretében emlékeztetnek a prevenció fontosságára, a kellő körültekintésre a Főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának és Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai is. László Péter r. alezredes, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője a közlekedésbiztonságra hívta fel a figyelmet. A nagy meleg megviselheti a szervezetet, ezért ne felejtsük el, hogy az időjárási viszonyokhoz a gépjárművezetőknek is alkalmazkodniuk kell. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a balesetek megelőzése érdekében meleg időben fokozott türelemmel közlekedjenek, valamint figyeljenek a közlekedés egyéb résztvevőire, a gyalogosokra és a kerékpárosokra is; hiszen a tapasztalatok szerint a pihenni vágyók gyakran indulnak el gyalogosan, vagy éppen két keréken felfedezni a környéket. A vakáció időszakában a szülők mellett az úton lévők is különösen ügyeljenek a gyerekekre, hiszen ők koruknál fogva is az egyik legveszélyeztetettebb résztvevői a közlekedésnek. Mozgásuk kiszámíthatatlan, sokszor bizonytalan, nincs meg bennük minden esetben a kellő veszélyérzet és koncentráció. Fontos, hogy megismertessük velük a közlekedési szabályokat és tudatosítsuk bennük, a szabályok betartása akár életet is menthet.

Bűnmegelőzési, közlekedésbiztonsági sajtótájékoztató Sárváron 4.

A Bűnmegelőzési Alosztály munkatársai a kifejezetten vízparton pihenők részére összeállított tanácsok mellett egyéb, a vagyonvédelmet érintő információkkal is az érdeklődők segítségére lesznek az itt töltött időszak alatt. Németh Andrea r. őrnagy elmondta, hogy a már jól ismert, „Házhoz megyünk” elnevezésű országos program folytatódik, így a Gyógyfürdő területén felállított sátorban is kaphatnak segítséget a hozzájuk fordulók a vagyonvédelemhez szükséges döntések meghozatalában. Ezen kívül felhívta a figyelmet a kerékpárok nyilvántartására létrehozott, „BIKESAFE” elnevezésű országos adatbázisra, mert a regisztrációt követően nagyobb biztonságban tudhatjuk kétkerekűnket. Az ellopott, de megkerült kerékpárok ugyanis a nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatók, így azok nagyobb valószínűséggel visszakerülhetnek jogos tulajdonosaikhoz.

Bűnmegelőzési, közlekedésbiztonsági sajtótájékoztató Sárváron

A vagyonvédelem sok esetben komoly logisztikát igényel a strandolóktól is. Egy nagyobb baráti társaságnál talán mindig akad, aki szívesen marad kint a parton és figyel az értékekre, de gyakran találkozunk letakart, törölköző alá rejtett táskákkal tele készpénzzel és személyes iratokkal. Annak érdekében, hogy egy csobbanást követően ne érjen bennünket kellemetlen meglepetés, hasznos lehet őrnagy kisasszony által bemutatott vízhatlan, jól záródó tasak, amely kifejezetten az apróságok megőrzésére szolgál.

Bűnmegelőzési, közlekedésbiztonsági sajtótájékoztató SárváronHozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.