Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. október 12.

Szombathelyi elítéltek a torkosságról - a teljes színházi darab videón

A hét főbűn témájában készült színházi darab hét hazai börtönben. A sorozat első részét a szombathelyi bv-intézet elítéltjei írták, rendezték és be is mutatták azt Szombathelyen. Videónkban most megtekinthető a teljes komédia.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Hét főbűn című művészetterápiás projektjének első, szombathelyi bemutatóján a torkosság került terítékre. A színdarabot fogvatartottak írták és rendezték 

 

 

Az ország hét börtönében születtek előadások. A veszprémi bv. intézet női fogvatartottjai a "jóra való restséget" dolgozták fel.
Veszprémi fogvatartottak előadása Szombathelyen
Mivel a szomszéd vármegye börtönében nincs színházterem, ezért ők is Szombathelyen adták elő a darabot. Ebből az alábbi, interjúkat tartalmazó összeállításban láthatók részletek.
 

 

 

A második videónkban a próbafolyamatot mentorként segítő Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és Kovács Mihály bv. ezredes, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága Fogvatartási Ügyek Szolgálatának vezetője beszél a projektről és az elítéltekre kifejtett hatásáról, illetve megszólal egy szombathelyi fogvatartott is.
 

Börtönszínházi előadások Szombathelyen - Hét főbűn 

 

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.