Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2016. május 31.

Bordélyházat üzemeltettek Szombathelyen-30-40 prostituáltnak adtak helyet

Vádat emelnek bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette miatt.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség társtettesként, bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítése miatt emelt vádat két nő, és egy férfi ellen, akik a 2014. november eleje és 2015. október közepe között Szombathelyen, a Szent Gellért utcában lévő egyik lakásban bordélyházat működtettek.

A vád szerint I. rendű és II. rendű vádlottak elhatározták, hogy Szombathelyen azért bérelnek lakást, hogy azt prostitúciót folytató személyek rendelkezésére bocsássák, mely tervükbe beavatták III. rendű vádlottat is.

III. rendű vádlott kötött albérleti szerződést Szombathelyen, azonban a lakás bérleti díját és fenntartási költségeit ténylegesen I. rendű és II. rendű vádlottak viselték, akik a lakást felszerelték szükséges mennyiségű ágyneművel, lepedővel és törölközővel is.

III. rendű vádlott a lakás egyik szobájába beköltözött, azt ingyenesen használta, és ott maga is folytatott prostitúciós tevékenységet.

A vádlottak a lakás további két szobáját az interneten meghirdették. A hirdetésre jelentkező üzletszerű kéjelgést folytató személyekkel a kapcsolatot I. rendű és II. rendű vádlottak vették fel, szervezték, hogy mikor, milyen időszakot tölthetnek e célból a lakásban napi 5-10 ezer forintért, valamint a prostituáltak hirdetéseinek elkészítésében, azok internetes oldalra feltételében és kezelésében is közreműködtek. A lakásban összesen 30-40 prostituált folytatott üzletszerű kéjelgést.

A bordélyház üzemeltetéséből származó pénzt III. rendű vádlott vette át, és részben átutalta, részben személyesen átadta vádlott-társainak.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottakat társtettesként bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésével vádolja, és indítványozta, hogy a bíróság velük szemben szabadságvesztést szabjon ki, valamint a bűncselekmény elkövetéséből származó, több mint 900.000 Ft-ra vagyonelkobzást rendeljen el.

Címlapképünk illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.