Barion Pixel
Szerző: Veszprém MRFK 2018. október 27.

Bevált a trükk - hamisnak mondta az ATM-ből kivett pénzt és elszaladt vele

Az idős asszony pénzt vett fel egy automatából, amikor egy férfi lépett hozzá egy kitalált történettel, amit a sértett el is hitt. A rendőrök három órán belül elfogták a trükkös férfit.

A nyomozás adatai szerint az idős nő 2018. október 26-án délelőtt a veszprémi autóbusz-pályaudvaron a bankautomatából pénzt vett fel. Ezt követően odalépett hozzá egy férfi és arra hivatkozva, hogy az ATM hamis pénzt adott ki, kérte, hogy megvizsgálhassa a kiadott bankjegyeket. A megtévesztett sértett egy tízezer forintos címletet vett ki a pénztárcájából, amit az őt megszólító idegen kikapott a kezéből és elfutott vele.

A sértett bejelentése alapján a helyszínre irányított körzeti megbízott a megadott személyleírás és adatgyűjtés alapján megkezdte az elkövető felkutatását, akit a megyeszékhely egyik lakótelepén elfogott és a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállított, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Az intézkedés során végrehajtott ruházatátvizsgálás során az eltulajdonított pénz részben megkerült. A férfi beismerte tettét.

Az elfogott 48 éves helyi lakos ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Címlapképünk illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.