Barion Pixel
2018. január 17.

Közelmúltidéző ideges sofőrrel - a szombathelyi Berzsenyi Dániel tér

Egy átgondolatlan tiltás borzolta rövid ideig a kedélyeket az elmúlt hónapokban teljesen átépített téren. A tilalmat feloldották, mi viszont találtunk egy évekkel ezelőtti felvételt, amin még a tér régi állapota látszik. Na meg egy ideges sofőr.

 

A fedélzeti kamera (dashcam) felvétele megőrizte az utókornak azt az állapotot, amikor még parkolóként funkcionált a szombathelyi Berzsenyi tér. A 2015-ös videóval nem csak ezt lehet felidézni, de egy elgondolkodtató jelenetet is rögzített a kamera.

 

 

A jobbra kanyarodó autók mögé állt be egy Opel, amit egy márkatársa követett. Az utóbbi sofőrjének azonban látszólag az egész világgal baja volt. Dudálással próbálta előrébb gurulásra bírni az előtte álló autót, majd amikor a hölgy ezt méltatlankodva megtette, akkor egyszerűen elhajtott a kihajtásra várakozó autók között, majd a forgalom elől elzárt területen átgurulva a sor elejére sietett, végül balra kanyarodott. Az talán már soha nem derül ki, hova sietett ennyire a sofőr, mindenesetre a manőver színesítette az immár ilyen formában nem létező térről fennmaradt felvételt.
 

A videón látható turistabuszok elméletileg már nem találkozhatnak szembe a Szily János utcában, de ha mégis, akkor valamelyik szinte biztosan tolatni kényszerülne. A felújítás után ugyanis leszűkült az úttest a törvényszék környékén, így például már két terepjáró is csak nehezen fér el egymás mellett, ha parkoló autó is áll az út szélén kialakított parkolóhelyen.
 

 

A bevezetőben említett balra kanyarodási tilalom nem élt sokáig, a héten már le is szerelték a tiltótáblát. Szilveszterkor azonban olvasónk jelzése alapján még számos büntetés került kiosztásra azoknak, aki a Széchenyi utcából balra kanyarodtak.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.