Barion Pixel
Frissítve: 2016. szeptember 19.

Egy pillanatra látta csak a motort az árokban, de tudta, nagy a baj

Több tucat, vagy akár több száz autó is elmehetett az M86 autóúton a balesetet szenvedett motoros mellett: Egy nézelődő asszony egy pillanatra látta csak a motort, de azonnal szólt a férjének, hogy álljanak meg. Vele beszélgettünk a helyszínen.

Frissítés: A motoros hétfő délután a kórházban belehalt súlyos sérüléseibe. 34 évet élt.
 

 


Kummer Miklósné nem értette, miért tartottuk rendkívülinek azt, amit tett, de sajnos tapasztalatból tudjuk, hogy nagyon sokan továbbhajtottak volna, még akkor is, ha észreveszik a motorost. Az út adottságából adódóan azonban az utazók 99 százaléka biztosan nem látta a motort, a sofőrök közül pedig végképp senki nem vehette észre az M86-os autóútról, hiszen ahhoz jobbra hátra kellett volna nézniük.

 

DSC_3231

Azon az úton, ahol a motoros balesetet szenvedett szinte semmi nem jelezte a bajt. Néhány halvány karcolás az aszfalton és három sérült szalagkorlát láb. Semmi olyasmi, amit egy átlagos sofőr gyanúsnak találhatna.

Az asszonynak talán 1-2 másodperce volt felfogni, hogy mit is lát a 110-zel haladó autóból. Töprenghetett volna ezen hazáig, vagy legyinthetett volna a látványra, ehelyett azonnal szólt a férjének, hogy álljon meg. Nem sokkal később az általuk riasztott mentők is kiértek és megkezdték a motoros újraélesztését. A szívét sikerült is újraindítani a 34 éves, erős szervezetű férfinak, de ez sajnos nem jelenti azt, hogy a motoros túl is éli a balesetet. Nem tudni, mennyi ideje fekhetett az árokban, azt sem, hogy mikor állt meg a szíve. Annyi valószínűsíthető, hogy ha Kummer Miklósné nem méri fel időben a helyzetet, akkor a sötétedés miatt már csak másnap találták volna meg a motoros holttestét.

DSC_3247

Kiemelnénk, hogy a motoros komoly védőfelszerelésben ült rá Suzuki motorjára. Enélkül esélye sem lett volna a túlélésre. A motor még a sebességkorlátozó tábla előtt dőlt a földre. Nem tudjuk, hogy a motoros nem engedte el, vagy nem tudta elengedni a járművet. A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Kummer Miklósné pedig magától értetődően mondta, hogy neki ezt kellett tennie. Ő talán tényleg nem tudja, hogy a világ másfelé halad. Az asszony letörölte a könnyet az arcáról, mielőtt kameránk elé állt. Boldog volt, hogy a motoros szíve dobogott.

Mi pedig örülünk, hogy vannak még Kummer Miklósnék.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.