Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség; 112Press 2018. február 21.

Súlyos baleset okozója áll bíróság elé – szabálytalansága miatt többen megsérültek

Járművezetéstől eltiltást és pénzbüntetést kaphat az a sofőr, aki tavaly júniusban súlyos balesetet okozott Sárvár közelében. A balesetben többen megsérültek, a vádlott egyik utasa súlyos egészségromlást szenvedett.

Öten sérültek a 84-esen - Audi kanyarodott BMW elé

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos egészségromlást eredményező közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki négy személynek okozott sérülést, mert szabálytalanul kanyarodott a 84-es számú főúton 2017. júniusában. A balesetről a 112Press részletesen beszámolt.

A vádirat szerint a vádlott Sárvár felől Rábasömjén irányába közlekedett az autójával. Egy útkereszteződéshez érve lassított, majd úgy kanyarodott le balra, egy mellékútra, hogy nem adott elsőbbséget a főúton vele szemben egyenesen közlekedő személygépkocsinak.

Öten sérültek a 84-esen - Audi kanyarodott BMW elé

A vádlott féktávolságon belül kanyarodott a vétlen autós elé, aki jobbra húzódott, azonban az úttest szélétől fél méterre nekiütközött a vádlott gépkocsijának. A vádlott autója az árokba csapódott, a vétlen autós járműve pedig megpördült és a főúton a vádlott mögött közlekedő személygépkocsinak ütközött.

A balesetben a vádlott autójában az anyósülésen utazó sértett többszörös töréseket szenvedett, amiknek a gyógytartama elérte a 180 napot, ezért a sérülések súlyos egészségromlásként értékelhetők. A vétlen gépkocsiban hátul utazó egyik utas súlyos, míg a másik könnyű sérülést szenvedett. A vádlott autójában hátul utazó egyik gyermek is könnyen sérült.

Öten sérültek a 84-esen - Audi kanyarodott BMW elé

A vádlott gépkocsiján az első gumiabroncsok olyan kopottak voltak, hogy a jármű alkalmatlan volt a közúti közlekedésre, azonban a balesetet nem ez, hanem a vádlott szabálytalan balra kanyarodása okozta.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.


Korábbi képgalériánk a balesetről:

Öten sérültek a 84-esen - Audi kanyarodott BMW elé




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.