Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály / Vas MKI 2024. március 24.

Archív: Emlékszik még valaki ezekre az üzenetekre?

A fotó pontosan négy éve készült a szinte teljesen kihalt M86-os autóúton. Kinek mi jut eszébe róla?

Az archívumból bukkant elő ez a napra pontosan négy évvel ezelőtt készült kép. A helyszín a kihalt M86-os autóút. Kérjük olvasóinkat, hogy nézzék meg a feliratot és próbálják kitalálni, mi volt a kérés oka.

Üzenet egy tájékoztató táblán, az M86-os autóúton, 2020. március 24-én

Tapasztalatunk alapján sokaknak hirtelen elképzelésük sincs, mi történhetett a közelmúltban, ami miatt ilyesmit írtak ki, utána viszont a homlokukra csapnak, amikor bevillan a helyes válasz.

Egy ismerős a képet látva megjegyezte: "Akkor volt a nagy havazás, ugye?"

A válasz: nem egészen... A hókáosz néven elhíresült "esemény" már 11 éve zajlott, 2013. március 15-én.

A hókáosz idején, 2013. március 15-én érkezett SMS

A fenti válasz adta az ihletet, hogy egy kicsit házaljunk a képpel és 30, a Messengeren éppen aktív ismerősnél landolt a fotó azzal a kérdéssel, hogy pontosan négy évvel ezelőtt mi miatt került a felirat a táblára?

Huszonegy választ kaptunk, abból hatan jelölték meg a hókáoszt, ketten valamilyen durva meteorológiai jelenségre gondoltak, egy szélvihar tipp érkezett és volt, aki a "benzintakarékosság" választ írta, de azonnal hozzátette a valóban helyes választ is:  Covid. Ezt tizenketten írták.

Mindenkinek köszönjük a reakciókat, amit az ebédidő előtt érkezett kérdésre adtak.

A "kísérlet" egy viszonylag közeli és jelentős eseménnyel kapcsolatban mutatja meg, hogy a memória könnyen átverhet minket. Azok közül, akik a 2013-as hókáoszt jelölték meg többen is meglepődtek, hogy az már ilyen régen történt, hiszen még sokakban élénken él és valamennyire áthallásos a tábla szövegezése és az elhíresült SMS.

Volt olyan válaszoló is, akinek beégett az agyába a 2020. március 11-i időpont, hiszen a munkahelyét érintette, így számára nem volt kérdéses, mit jelölt a felirat közel két héttel később.

A 2020-as Covid19-koronavírus-járvány magyarországi első regisztrált esetét március 4-én jelentette be a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs irányítója.  Március 11-én országos veszélyhelyzetet hirdettek ki és az emberek mindennapi életét korlátozó intézkedéseket vezettek be, amelyeket csak fokozatosan, a járvány első hullámának lecsengésével oldottak fel. Az első elhunyt beteget március 15-én jelentették. Március 18-án az országos tisztifőorvos arról adott tájékoztatást, hogy Magyarországon bárhol jelen lehet a fertőző vírus. (Forrás.)  A fent bemutatott felvétel hat nappal ezután készült, a gyakorlatilag forgalommentes autóúton.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.