Szerző: Vas Megyei Főügyészség; 112Press 2017. december 27.

Állatkínzó kutyatolvaj és csaló ellen emeltek vádat

Kutyamenhelyen ütött és szurkált meg kutyákat egy férfi, korábban két ebet el is lopott a telepről, letöltendő börtönt kaphat tetteiért. Egy másik esetben ingatlanos csaló ellen emeltek vádat, aki luxusingatlan építésre hivatkozva csalt ki 8000 eurót ( körülbelül 2,5 millió forint) a sértettől.

Kutyákat lopott és bántalmazott egy férfi

 

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség lopás bűntette és állatkínzás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2017. márciusában egy Szombathely közelében lévő kutyamenhely kapujáról a drótot levágta, és onnan ellopott két kutyát, melyek értéke összesen 60.000 Ft.
 
A vádlott 2017. július végén ismét bement a kutyamenhelyre, majd egy fahusánggal hat kutyát többször nagy erővel megütött, valamint egy répavillával két kutyát megszúrt.
 
A kutyák sérülései alkalmasak voltak arra, hogy maradandó egészségkárosodásukat okozzák.
 
A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a többszörös visszaeső vádlottal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

 

 
 
Ingatlanos csaló

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2016. év nyarán megtévesztette a sértettet azzal, hogy balatonfüredi luxus apartmanok építésébe alvállalkozóként bevonja, és megígérte, hogy a sértett kizárólagos lehetőséget kap az apartmanok festésére.
 
A vádlott az építési munkák megkezdéséhez szükséges munkagép megvásárlására 8.000 euro készpénzt, valamint román munkavállalók hatósági ügyeinek intézésére 1,6 millió forintot kért és kapott a sértettől.
 
A vádlott a luxus apartmanok építését nem kezdte meg, azonban azzal hitegette a sértettet, hogy a pénzt visszafizeti.
 
A vádlottnak nem állt szándékában a luxus apartmanok megépítése, ahhoz semmilyen vagyoni háttérrel és tárgyi eszközzel sem rendelkezett, hanem a sértettet ejtette jogtalan haszonszerzés végett tévedésbe, és neki összesen több, mint 4 millió forint kárt okozott.
 
A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Címlapképünk illusztráció.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.