Barion Pixel
Szerző: Fotó: Zelenák Krisztián, Tánczos Mihály Videó: 112Press 2015. november 03.

Fotó: Alkonyat a Markusovszky kórház helipadján, helikopterrel

Zelenák Krisztián remek fotója sötétedéskor készült és a Markusovszky Lajos Kórház helipadját mutatja meg, betegátszállításra váró helikopterrel.

A Markusovszky kórház helipadja, sötétedéskor - Fotó: Zelenák Krisztián

A kórház sürgősségi tömbjének tetején kialakított helipadon 2007. augusztusában szállt le az első helikopter. Korábban a kórházzal szemben található sportpályán landolt a súlyosan sérült, vagy egyéb okból életveszélyben lévő emberekkel, akiket ezután mentővel szállítottak be a kórházba. Az alábbi fotónk még 2007-ben, a helipad átadása előtt készült.

Mentőhelikopter száll le 2007-ben a kórház melletti sportpályán - Fotó: Tánczos Mihály

Jelenleg hetente akár többször is érkezik helikopter, ami nem csak hozza a betegeket, de gyakran az átszállításban is segédkezik, jelentősen lerövidítve az utat és kiküszöbölve a rázkódást, ami nagyban növeli a betegek gyógyulási esélyeit.

Megmutatjuk azt is, hogyan néz ki egy baleseti helyszínen a mentőhelikopter érkezése és a sérült elszállítása. (Figyelem, ez nem gyakorlat! Az életveszélyesen megsérült, felnyársalt horvát férfi túlélte a balesetet és meggyógyult. Később köszönetet mondott az orvosoknak, mentőknek, tűzoltóknak és mindazoknak, akik nélkül nem térhetett volna haza a családjához.) A mentőhelikopter érkezése a videóban 1:31-től látható.

 

(Az esti helikopteres képet a szerző engedélyével közöljük.)

Hozzászólások

1.
2015. november 08. 23:53 - wizzz

Köszi, Krisztián! Ez nagyon szép!

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.