Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2015. június 15.

Aktívak a közösségi szolgálatos diákok

A körmendi Rázsó Imre Szakközépiskola 45 diákja vett részt 2015. június 12-én a katasztrófavédelmi közösségi szolgálat Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség által szervezett foglalkozásán.

A munkavédelmi és balesetvédelmi oktatással kezdődő foglalkozáson, bemutatásra került a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezeti felépítése, valamint a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi és működési területe, majd ismertetésre került a Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatás (VÉSZ) applikáció. A diákok okos telefonjaikra fel is telepíthették a programot. Végül a tűzoltó gépjárművek, továbbá tűzoltó szakfelszerelések megismerése, és karbantartása következett.

kozossegi_szolg_kormend
Fotó: Hegyi László tű. hdgy. Körmendi KVK

A tanulók módszertani bemutató keretén belül megismerték a vízszállító-, valamint a műszaki mentő tűzoltó gépjárművet és egyéb tűzoltó szakfelszereléseket, átfogó képet kaptak azok alkalmazási módjairól. A diákok nagy érdeklődéssel, odafigyeléssel vettek részt a foglalkozáson, széleskörű tűzvédelmi és polgári védelmi ismereteket szereztek.

Az eddigi tapasztalatok alapján megállapítható, hogy a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen katasztrófavédelmi közösségi szolgálatot teljesítő tanulók - a polgári védelmi kötelezettség intézményére felkészülve - felelős állampolgárként vesznek részt a katasztrófavédelem nemzeti ügyként történő kezelésében.

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.