Barion Pixel
Szerző: Szöveg: NIF Kép, videó: 112Press 2020. április 11.

Légifelvétel: A 87-es főút fejlesztése Kőszeg és az országhatár között

Az ütemtervnek megfelelően halad a 87. számú főút Kőszeg és Rőtfalva országhatár közötti szakaszának korszerűsítése a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában – derül ki a társaság közleményéből.

A kivitelezést több mint 1,5 milliárd forintból a VértesAszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Meliorációs és Rekultivációs Kft. végzi.

A nyomvonal új határmetszési ponttal a magyar oldali 87. számú főutat köti össze az osztrák oldali B61a jelű úttal, tehermentesítve ezzel a meglévő szűk keresztmetszetű kőszegi határállomást és az ausztriai Rattersdorf (Rőtfalva) település belterületi szakaszát.

Terv szerint halad a 87-es főút fejlesztése Kőszeg és a határ között

A kivitelezés következő fázisában megkezdődik a 87. számú főút korábbi nyomvonalának átépítése. A főút forgalmának − építkezés alatti 2×1 sávon történő − zavartalan fenntartása érdekében terelőút kiépítése vált szükségessé. A végleges út megépítéséig az ideiglenes terelőúton közelíthető meg a határátkelő.

Terv szerint halad a 87-es főút fejlesztése Kőszeg és a határ között

Új csomópont épül ki a határátkelő felé vezető úthoz

Kőszeg és Rőtfalva határmenti kapcsolatának fejlesztése során a magyar oldalon 825 méter hosszú szakaszon végeznek munkálatokat, amelyből 625 méteren új nyomvonalú út építését, a fennmaradó 200 méteren a meglévő 87. számú főút felújítását valósítják meg.

A projekt célja a környező magyar és osztrák települések egymás közötti elérhetőségének javítása, és a határon átnyúló infrastruktúrában rejlő közös lehetőségek hatékonyabb kiaknázása.

A régi kőszegi határátkelő felé vezető úthoz új csomópontot építenek ki.  A 87. számú főút további 590 méteres szakaszán mindkét oldalon elvégzik az útárkok rendezése és a csapadékvíz-levezetőmederhez történő csatlakozás kiépítését.

Terv szerint halad a 87-es főút fejlesztése Kőszeg és a határ között

A beruházás a Zsira-Lutzmannsburg (Locsmánd) összekötő út felújítási munkáinak elvégzése projekttel közös Interreg V-A pályázat keretében nyert támogatást.

koszeg_ha6

Körpanoráma az építkezés helyszínén:

 

 
További információk, tervrajzok ide kattintva érhetők el.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.