Barion Pixel
2017. március 31.

Frissítve: Őrizetbe vették a buszvezetőt – eltiltás alatt okozott balesetet

Szabálysértési őrizetbe került az a buszsofőr, aki Szombathelyen kisebb balesetet okozott helyijáratos buszt vezetve. Az iratainak ellenőrzésekor kiderült, hogy a férfi nem vezethetett volna autóbuszt, nem szállíthatott volna utasokat.

Frissítés: az ÉNYKK válasza cikkünk végén olvasható.

A hozzánk eljutott információk alapján váratlan fordulatot vett egy kisebb anyagi káros baleset Szombathelyen. Kérdéseinkkel megkerestük a rendőrséget. A Vas Megyei Rendőr- Főkapitányság szóvivőjének válasza ugyan egyértelműen nem nevezi meg, hogy a busz vezetőjéről van szó, viszont az eset körülményei erre utalnak.

Őrizetbe vették a helyijáratos busz vezetőjét – eltiltás alatt okozott balesetet

A rendőrök március 29-én délután egy anyagi káros közlekedési baleset helyszínén intézkedtek Szombathelyen, a 11-es Huszár úton. Ennek során a balesetben érintett egyik gépjármű vezetőjéről megállapították, hogy őt a Tatabányai Törvényszék a járművezetéstől eltiltotta.

Őrizetbe vették a helyijáratos busz vezetőjét – eltiltás alatt okozott balesetet

A rendőrök az 59 éves esztergomi lakost a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították, majd meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették. A Rendőrség az ügyben járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt eljárást indított – tájékoztatta lapunkat Leibinger Eszter r. hadnagy, a Vas MRFK megbízott sajtószóvivője.

Az ÉNYKK gyorsan válaszolt megkeresésünkre

Megkerestük az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-t (ÉNYKK) az esettel kapcsolatban és kérdéseinkre a következő tájékoztatást kaptuk:
 

Az ÉNYKK-nak nem volt tudomása arról, hogy a busz vezetője eltiltás alatt állt. Az őrizetbe vett férfi közel egy éve dolgozott Szombathelyen helyi járatos busz vezetőjeként.

A munkáltatónak csak a hatóság által kiállított vezetői engedély időbeli érvényességét van lehetősége vizsgálni. Arra a kérdésünkre, hogy tervezik-e a mostani eset után átnézni a sofőrök vezetői engedélyeit azt válaszolták, hogy a munkáltatónak nincs joga és lehetősége a hatóság által kiállított vezetői engedély tartalmi elemeit vizsgálni.

Az ÉNYKK álláspontja alapján a részükről nem történt mulasztás a buszvezető alkalmazásával kapcsolatban.Őrizetbe vették a helyijáratos busz vezetőjét – eltiltás alatt okozott balesetet

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.