Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság / nyugat.hu Fotó: Garai Antal Atom 2016. október 07.

Újságcikkre mozdultak a rendőrök - lebuktak a környezetszennyezők

A nyugat.hu cikke alapján kezdett foglalkozni a rendőrség a Csipkerek közelében lerakott illegális szemétkupaccal. A rendőrök a cikk megjelenésének napján (!) kihallgattak három férfit, akik elismerték, hogy ők dobták ki az erdőszélen a külföldről behozott lámpatesteket, miután kiszerelték belőlük a színesfémet. Ez igen!

2016. október 6-án reggel jelent meg a nyugat.hu cikke (Nettó idiotizmus: több tucat utcai lámpát dobtak ki az erdő szélére), pontosan egy nappal később pedig a rendőrség alábbi közleménye:

A csipkereki körzeti megbízottak elfogták és előállították azt a három férfit 2016. október 6-án, akik a megalapozott gyanú szerint különböző hulladék anyagot raktak le Csipkerek külterületén. A 24 éves csehi, az ugyancsak 24 éves csehimindszenti és a 61 éves mikosszéplaki férfi kihallgatása során elmondta, hogy külföldről behozott köztéri világítás lámpatesteit bontották szét, majd a fémrészek kiszerelését követően megmaradt műanyag alkatrészeket Csipkerek külterületére szállították.

A rendőrség megtalálta a szemét lerakóit / Fotó: Garai Antal Atom - nyugat.hu

A gyanúsítottak a cselekmény elkövetését beismerték. Velük szemben hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Vasvári Rendőrkapitányság és ezzel egyidejűleg intézkedett a hulladék elszállításának kezdeményezésére az illetékes hatóságnál.

Gratulálunk az ügyet elindító lapnak, a helyzet tisztázására a helyszínre kiszálló E.ON-nak, a helyi jegyzőnek és a rendőröknek is! Minden ilyen felderített eset kicsit élhetőbbé teszi a környezetünket, a kiszabott büntetés pedig talán tanulságul szolgál az elkövetőknek és családjuknak, hogy talán nem ez a megfelelő út számukra.

Sokan látnak illegális szemétlerakást, de csak kevesen tesznek valamit ez ellen. Emiatt Vas megyében alig találni olyan erdei, vagy mezőgazdasági utat, ahol ne lennének szemétkupacok, sokszor erősen környezetszennyező és egészségkárosító tartalommal. Javasoljuk, hogy aki illegális szemétlerakást lát, az fényképezze le a járművet, amiről a szemetet lerakják, írja fel a rendszámot és tegyen bejelentést az adott település jegyzőjénél, vagy a rendőrségen.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.