Barion Pixel
Szerző: Budakörnyéki Járási Ügyészség / Pest MRFK 2019. május 15.

Vádat emeltek a Cegléd mellett ittasan tömegszerencsétlenséget okozó buszsofőr ellen

Tömegszerencsétlenséget okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat azzal a buszsofőrrel szemben a Budakörnyéki Járási Ügyészség, aki Cegléd térségében ittasan egy körforgalomban felborult az autóbusszal. A baleset következtében 17 utas sérült meg.

A bűnügy vádlottja 2017-ben autóbuszvezetőként dolgozott. 2017. júliusában Cegléd lakott területén kívül, a 311. számú főúton Tápiószőlős felől Cegléd irányába közlekedett egy szerződéses autóbuszjárattal. A buszon huszan utaztak.

A férfi ittasan vezette az autóbuszt. Vérében olyan mértékű etil-alkohol koncentráció volt, ami a bűncselekményi minősítést megalapozó mennyiség közel háromszorosa.

Fotó: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Az autóbusszal egy körforgalom felé haladt. Ezen az útszakaszon 60 km/h sebességkorlátozás volt érvényben.

Fotó: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A vádlott ittasságából eredően figyelmen kívül hagyta a 60 km/h-s sebességkorlátozást, és 90 km/h-val közelítette meg a körforgalmú kereszteződést.

Fotó: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Ebben a körforgalomban az autóbusz 20-25 km/h sebességgel tudott volna biztonsággal áthaladni. A férfi ennek a sebességnek közel háromszorosával, kb. 64-70 km/h-val haladt be a körforgalomba.

Fotó: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Az autóbusz sodródni, majd borulni kezdett, végül az úttesten átlósan a jobb oldalára felborult.

Fotó: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A baleset következtében, az autóbusz utasai közül egy személy maradandó fogyatékossággal járó, súlyos sérülést, további négy személy súlyos sérülést és 12 személy könnyű sérülést szenvedett.

Fotó: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Budakörnyéki Járási Ügyészség tömegszerencsétlenséget okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja a férfit.

Fotó: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ügyészség börtönbüntetés kiszabására és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádlottal szemben, akinek bűnösségéről a Ceglédi Járásbíróság dönt.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.