Barion Pixel
Szerző: Körmendi Járási Ügyészség 2019. június 07.

Rovott múltú tolvaj és hamis rendszámot használó személyek ellen emeltek vádat

Jogerős börtönbüntetésének megkezdése előtt akart lopni egy nő készpénzt egy családi házból Csákánydoroszlóban. További egy évet kapott, az ítélet jogerős. Egy másik ügyben egy férfi magyar rendszámot rakott egy Ausztriából behozott, még nem forgalomba helyezett személygépkocsira. Vádat emeltek ellene.

A Körmendi Járási Ügyészség lopás vétség kísérlete miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint korábbi végrehajtandó börtönbüntetésre ítélése után a büntetés végrehajtásának megkezdése előtt, 2018. augusztusában Csákánydoroszló községben kifigyelte, hogy az egyik családi ház tulajdonosai az udvar távolabbi részében dolgoznak, és a nyitott utcai kapun és a szintén nyitott bejárati ajtón keresztül bement a családi házba.

penztarca_lopas

A sértettnek az ebédlőben lévő kézitáskájában elhelyezett pénztárcáját kinyitotta a vádlott azért, hogy az abban lévő 250.000 forintot és 500 eurót ellopja.


A Körmendi Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli járőre azonban észlelte, hogy a vádlott bemegy az ingatlanba, követte őt, és megakadályozta abban, hogy a sértett készpénzét eltulajdonítsa.


A Körmendi Járásbíróság tegnap a vádirati tényállással és minősítéssel egyezően a vádlottat 1 év börtönben történő szabadságvesztésre, és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte.


Az ítélet jogerős.

Hamis rendszámmal használta a külföldről behozott - még nem forgalomba helyezett autót


A Körmendi Járási Ügyészség egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2018. júniusában Ausztriában megvásárolt és Magyarországon forgalomba nem helyezett személygépkocsira a határátlépést követően magyar forgalmi rendszámot szerelt fel.


A vádlott az így meghamisított egyedi azonosító jellel ellátott személygépkocsival csak Körmendig közlekedett, ugyanis a rendőrjárőrök ott igazoltatták, és a gépjármű ellenőrzésekor észlelték a bűncselekmény elkövetését.


A Körmendi Járási Ügyészség a vádlottal szemben elzárás kiszabását indítványozta.

A kép illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.