Szerző: 112Press 2019. február 06.

Idős férfi hajtott Peugeot-val a korábban balesetet szenvedett DAF kamionba Nádasdnál

Talán nem túlzás azt mondani, hogy a hétfő nem a horvát kamionsofőr napja volt. Mindkét balesetben vétlen volt és két autó is totálkárosra törött a kamionján négy órán belül.

A Horvátország felé tartó horvát DAF kamion vezetője hétfőn délután észlelte, hogy a szemből érkező Renault kisáruszállító kacsázni kezdett. A sofőr a szalagkorlát felé kormányozta a szerelvényt, a Renault azonban nekihajtott a DAF pótkocsijának, "kiütve" annak futóművét. A textiláruval megpakolt pótkocsi felborult az ütközéstől. A műszaki mentésről videóval is beszámoltunk.
 
 
A helyszínelés és a műszaki mentés több órát vett igénybe, addig teljes útlezárás volt érvényben a 86-os számú főúton, Nádasd közelében. A pótkocsit felállították, az utat letakarították, de még tartott az útlezárás, amikor a horvát kamionsofőr elbúcsúzott a helyszínen lévőktől és beült a kamionjába, hogy folytassa az útját az épen maradt kamionnal, amikor hatalmas csattanás hallatszott és a kamionsofőr a fejét fogva pattant ki a fülkéből.
 
Mint kiderült egy idős, 80 év feletti sofőr keveredett be valahogy a lezárt főútra egy Peugeot-val, valószínűleg valamelyik mellékúton és Körmend felé tartva nem vette észre a sávjában a menetiránnyal szembe, bekapcsolt helyzetjelzővel álló DAF-ot és nekiütközött.

A balesetben senki sem sérült meg, azonban a Peugeot totálkárosra törött, illetve megrongálódott az előző balesetet sértetlenül megúszó DAF kamion is.

Nem bírta az ék a terhelést

Az első baleset utáni műszaki mentéskor rögzítettük az alábbi képsorokat, amikor a kifejezetten nagy terhelésre szánt műanyag ék egyszerűen szétrobbant az éppen kerekeire állított pótkocsi alatt.

Horvát kamion pótkocsiját borította fel a Renault kisáruszállító 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.