Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2018. október 02.

Halálos ásócsapás - több liter bort ittak meg a halálos dulakodás előtt

A Vas Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki az egyik Vas megyei településen ásóval többször fejbe ütötte ismerősét, aki a sérülések következtében a helyszínen elhunyt.

A vád szerint 2017. november közepén a sértett meglátogatta a vádlottat lakásán, ahol több mint három liter bort ittak meg közösen. A súlyos fokban ittas vádlott 18 óra körüli időben megfogta a szintén ittas sértett gallérját, majd felszólította, hogy menjen el a lakásáról. Emiatt a sértett és a vádlott dulakodni kezdett egymással, és a sértett többször megütötte a vádlottat.

Emberölés Kenézben - Fotó: Tánczos Mihály

A vádlott kifutott az udvarra és magához vett egy ásót, majd a konyhában ekkor már a széken ülő sértettet többször közepest meghaladó, illetve nagy erővel fejbe ütötte az ásó élével. Miután a sértett a földre esett, a vádlott az ásó lapjával is többször megütötte őt.

Emberölés Kenézben - Fotó: Tánczos Mihály


A sértett fejét ért legalább három közepest meghaladó, illetve nagy erejű ütés együttesen és külön-külön is halálos volt, az életét a gyors, szakszerű orvosi ellátás sem menthette volna meg.


A vádlott ki akarta húzni a lakásból a sértettet az udvarra, hogy ne vérezze össze a házat. Az előszobában azonban a vádlott megcsúszott és elesett, ezért a sértettet nem vonszolta tovább, hanem megpróbálta feltakarítani a vérnyomokat.
 

Emberölés Kenézben - Fotó: Tánczos Mihály

A Vas Megyei Főügyészség emberölés bűntettével vádolja a letartóztatásban lévő vádlottat, és az új büntetőeljárási törvény alapján a szabadságvesztés konkrét tartamára úgynevezett mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott beismeri az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését.
 

Emberölés Kenézben - ásóval vágta fejbe barátját a helyi férfi
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.