Barion Pixel
Szerző: 112 Press 2018. november 10.

Fordnak hajtott, majd Chevrolet elé csapódott egy Fiat a 86-oson - ketten megsérültek

Balra akart kanyarodni a 86-os főútról egy munkásokat szállító Ford kisbusz vezetője Szombathely közelében, azonban a mögötte érkező Fiat vezetője ezt későn vette észre. Ütköztek, majd a Fiat egy érkező Chevrolet elé került, amiben a Haladás sportíjászai tartottak egy ausztriai versenyre

 
A szombat hajnali balesetben ketten megsérültek.
 
Információnk szerint a Körmend felől érkező, munkásokat szállító Ford vezetője balra akart kanyarodni egy mellékútra Szombathely és Petőfi-telep között. A szemből érkező jármű miatt lassított, de ezt későn észlelte a Fiat vezetője.
 
-Hallottam a nagy fékcsikorgást, majd csattanás, belelapultunk az ülésbe és még egy nagy csattanás. Azonnal kipattantunk a kocsiból - mondta a Ford egyik utasa.
 
DSC_2336
 
A roncsok elfoglalták az utat, emiatt nagy torlódás alakult ki a forgalmas főúton. A balesetben vétlen Chevrolet-ben a Haladás sportíjász szakosztályának versenyzői ültek, egy ausztriai versenyre indultak, amire a baleset miatt nem értek oda.
 
DSC_2349
 
-Láttam a Ford irányjelzőjét és láttam a mögüle kivágódó másik autót is. Amennyire lehetett félrekormányoztam az autót, de az ütközést már nem tudtam elkerülni. Szerencsére az autómban senki sem sérült meg. Az is csak mellékes, hogy négy napja vehettem át az autó papírjait, ami az én tulajdonomba került, miután kifizettem az utolsó részletet is. Amikor évekkel ezelőtt kiválasztottam ezt a típust, akkor sok töréstesztet megnéztem és ennek az autónak nagyon meggyőző volt a tesztje. Ezt most élőben is alá tudom támasztani - mondta a Chevrolet vezetője, aki azt is hozzátette, hogy nem száguldozott az úton. -Úgy indultunk el, hogy kényelmes tempóban odaérjünk a versenyre a ködös időben. Ez egyben a balesetet okozó sofőr szerencséje is. Ha egy 100-as tempóban haladó autóval találja magát szembe, akkor valószínűleg komolyabb következménye lett volna a dolognak.
 
DSC_2360
 
A Chevrolet vezetője abban is jól döntött, hogy nem kormányozta árokba az autóját a szemből érkező miatt, ott ugyanis betonáteresz fogta volna meg a járművét.
 
A balesetben ketten megsérültek, információnk szerint egy súlyos és egy könnyű sérültet szállítottak kórházba a mentők.
 
DSC_2316

A teljes útlezárás ideje alatt egy autóbusz akart megfordulni Petőfi-telep közelében, azonban a manőver nem sikerült és a jármű megfeneklett. A gépjárművek Ják irányába kerülhettek.

Három autó ütközött a 86-os főúton, Szombathely közelében



 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.