Barion Pixel
2017. június 14.

Tűz volt a kórház onkológiai tömbjében, Szombathelyen

Szerdán délelőtt vonultak a tűzoltók a szombathelyi kórház onkológiai tömbjéhez, mivel a tetőszerkezetből füst szivárgott. A tetőt borító bádog lemez alatt található faszerkezet kapott lángra. A tűzeset során senki sem sérült meg, a tűz a kórtermeket nem érintette, az épületből kimenekíteni sem kellett senkit. Az esethez a sárvári, körmendi és szombathelyi tűzoltókat riasztották, de csak a szombathelyi rajoknak kellett kivonulni az esethez.

Frissítés:

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság újabb közleménye szerint a tűz mintegy öt négyzetmétert érintett. A tűzjelző által jelzett tüzet előbb két porraloltóval és egy vízsugárral oltották el a szombathelyi hivatásos tűzoltók az épület padlásterén, a megyei katasztrófavédelmi szolgálat irányításával. Az épület tetőszerkezetét az egységek átszellőzették, a tűzeset körülményeinek tisztázására helyszíni szemlét végzett a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat.

Fotó: Egyed László tű. alezredes Vas MKI

Korábban írtuk:

Kisebb tűz volt a Markusovszky kórházban Szombathelyen

A katasztrófavédelem közleménye:  Kisebb tűz keletkezett Szombathelyen, a Markusovszky Kórház területén, a tűzoltók rövid idő alatt elfojtották a lángokat.

Kisebb tűz volt a Markusovszky kórházban Szombathelyen


A tűzjelző riasztására érkeztek több település tűzoltói a szombathelyi Markusovszky Kórházhoz. A felderítés során megállapították, hogy csupán kisebb tűz keletkezett a tetőtér egyik helyiségében. Az egy négyzetméteren égő tüzet a rajok gyorsan elfojtották. Átszellőztették a füsttel telítődött helyiséget, valamint átvizsgálták a tűzzel érintett épületrész tetőszerkezetét, izzó-parázsló gócokat keresve.

DSC_6592

Az eset során senki nem sérült, a kórházból senkit nem kellett kimenekíteni vagy átköltöztetni. A helyszínen a szombathelyi hivatásos egységek dolgoztak, munkájukat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Az oltás kezdetéről készült felvételeket olvasónktól, Dobos Róberttől kaptuk.

Tűz volt a kórház onkológiai tömbjében, Szombathelyen



Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.