Barion Pixel
2018. augusztus 06.

Konyhaablakon keresztül kért segítséget az asszony a negyedik emeleten

Bajba került egy lakásban egyedül tartózkodó asszony Szombathelyen, a Váci Mihály utca egyik tízemeletesének negyedik emeleti lakásában. A földön fekvő nő a bebuktatott ablakon keresztül kiabálva kért segítséget.

DSC_2042a
 
A segítségkérést egy utcán tartózkodó férfi meghallotta és tárcsázta a segélyhívót. A helyszínre érkezett a tűzoltóság magasbólmentője is, a segítség végül emelőkosár segítségével jutott be a lakásba.
 
Információnk szerint az asszony nincs életveszélyben, állapotáról nincs egyéb információnk.
 
Érdekesség, hogy miközben az utcán álló férfi már tárcsázta a segélyhívót valaki más is kiabált az egyik ablakból, hogy "valaki hívja már a mentőket". Azt csak feltételezzük, hogy az utóbbi kiabálónak is lehetett a keze ügyében telefon, így kiabálás helyett talán hatékonyabb lett volna tárcsázni a 112-őt.
DSC_2042a
 
Sokan félnek a segélyhívástól, pedig nem nagy ördöngösség. Az operátor bejelentkezésekor bemutatkozás után el kell mondani, hol és mit tapasztal az illető, miért kér segítséget. Ha pedig valamit pontosítani kell, akkor arra rákérdeznek. Makacs tévhit, hogy valakit megbüntetnek azért, ha jóhiszeműen segítséget kér, de a helyszínen kiderül, hogy nincs szükség segítségre.
 
DSC_2044a
 
A fenti esetben például az ablakból kiabáló visszhang a 112 tárcsázása után elmondhatta volna, hogy:
 

-Jó napot kívánok, Derkovits Laura vagyok és Szombathelyen, a Váci Mihály utca 654. számú házban segítségkérő kiabálást hallok. Megítélésem szerint a harmadik, vagy negyedik emeleti ablakból  hallható egy női hang, ami többször is azt kérte, hogy hívjanak segítséget, mert elesett, bajban van. Az ablak a szolgáltatóház felé néz, a nagy parkoló felé. Nem vagyok benne biztos, de a hang alapján a negyedik emeleten lakó Marika néni lehet bajban, nem tudom, mi a teljes neve, a 20-as lakásban lakik. Igen, lemegyek, kitámasztom a lépcsőház ajtaját, hogy be tudjanak jönni...


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.