Barion Pixel
Szerző: BRFK 2017. február 19.

Körözik a motortolvajok segítőit - 11 motort és kerékpárt foglaltak le a rendőrök

Ausztriából loptak nagy értékű motorokat magyar bűnözők. A rendőrök Budapesten 11 motort és kerékpárt foglaltak le. A fővárosi nyomozókat osztrák és Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök is segítették. Két embert még köröznek.

A XX-XXIII. kerületi Rendőrkapitányság tizenkét rendbeli üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást G. István, L. Géza és a szökésben lévő Jákli Péter és Budai Árpád ellen.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint az 55 éves farmosi G. István és a 47 éves monori L. Géza 2017. február 15-én  23 óra és 2017. február 16-án hajnali 4 óra között Bécsből egy bérelt kisteherautóval az osztrák fővárosból ellopott két motorkerékpárt szállított Magyarországra. A lopott járműveket egy XXIII. kerületi telepre vitték és egy konténerben helyezték el. A két férfi még ugyanezen a napon 17 órakor újra kiutazott Bécsbe, ahonnan három szintén lopott motorral tért vissza. A párost a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök az M1-es autópályán igazoltatták, majd előállították őket. Közben a  budapesti rendőrök kinyitották a konténert, ahol összesen nyolc nagyértékű motorkerékpárt és egy biciklit találtak. A két férfit kihallgatásukat követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek az ügyészség felé előzetes letartóztatásuk indítványozására. 

Jákli Pétert üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt körözi a rendőrség

A nyomozás során az is kiderült, hogy a két férfinak voltak bűntársai. Miután a rendőrök beazonosították őket elfogatóparancsot adtak ki a 45 éves budapesti Jákli Péter és a szintén 45 éves budapesti Budai Árpád ellen.

Budai Árpádot üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt körözi a rendőrség

A két férfi szökésben van ezért a rendőrség kéri, hogy aki felismeri a képen látható Jákli Pétert és Budai Árpádot, tartózkodási  helyükkel kapcsaltosan információval rendelkezik,  hívja a Budapesti Rendőr-főkapitányság XX-XXIII. kerületi Rendőrkapitányságát a  06 (20) 324 4130-as telefonszámon, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.