Barion Pixel
2018. május 07.

Záróvonalon fordult meg az Audi, fellökött egy robogóst

Az Audi vezetője a szombathelyi Szűrcsapó utcában fordult meg szabálytalanul, a Rohonci utcai kereszteződés előtt. A sofőr már csak az utolsó pillanatban vette észre a Piaggo robogóval közlekedő asszonyt, aki a balesetben a földre esett.

 
DSC_7861

Információnk szerint a motorral eleső nő könnyű sérüléssel megúszta a balesetet, az Audi elején néhány karcolás jelezte, hogy a két jármű ütközött.

DSC_7820

Az Audit vezető férfi kérdésünkre elmondta, hogy nagyot hibázott, amikor a záróvonalon, szabálytalanul fordult meg és azt sem értette, hogy hogyan nem vette észre az érkező motorost. A nap ugyan már lenyugvóban volt és a sugarak zavaróak voltak, de ennek ellenére nem fogta erre a balesetet a sofőr.

DSC_7809

Később kiderült, hogy az Audi vezetője azért nem láthatta a kereszteződésbe érkező motort, mert az gyakorlatilag nem a kereszteződésből érkezett, hanem egy út szélén parkoló autó mögül indult, szabályosan. A motort vezető asszony meggyőződött róla, hogy a háta mögül semmi nem érkezik, így elindult a Paragvári út felé, arra viszont nem számított, hogy a szemből érkező személyautó a záróvonal ellenére megfordul.

DSC_7838

Az éppen elinduló motor ugyan semmivel sem csökkenti a gépkocsi vezetőjének felelősségét, de arra azonban magyarázatot ad, hogy miért nem látta a motort a sofőr.
 

DSC_7844

Arra is próbáltunk magyarázatot kapni, hogy miért fordult meg a személyautó a kereszteződés előtt. Hirtelen, rossz ötlet volt - ezt szűrtük le a járművezető elmondásából, a férfinek ugyanis bevillant, hogy a lezárások és a forgalmi rend megváltoztatása miatt egyirányusított utcák miatt nagyot kell kerülnie. Ezt próbálta meg elkerülni a meggondolatlan fordulóval és mivel a kereszteződés felől semmi nem érkezett, ezért bevállalta a szabálytalanságot, ami végül balesettel végződött.

DSC_7817

A helyszínelés ideje alatt a rendőrök az érintett sávokat lezárták, a Rohonci utca felé tartó két sáv egyikébe terelték a Szűrcsapó utcába kanyarodókat, illetve a szemből érkezőket. Ezzel a módszerrel kis kellemetlenséggel ugyan, de mindkét irányba haladhatott a forgalom, azonban néhány sofőr ezúttal sem bírta értelmezni a terelőkúpok és a rendőrök jelenlétét, így görcsösen ragaszkodtak volna ahhoz a sávhoz, amit megszoktak, hiába jelezte nekik többször is a rendőr, hogy mit kellene tenniük, hol kellene haladniuk.

A nap aranyköpését egy autóvezető eresztette szélnek a lehúzott ablakon keresztül: "Hogy a sz*rba figyeljem egyszerre a lámpát, meg a zsarut???"

Ennél a balesetnél a rendőrök nem bírálták felül a jelzőlámpa utasításait, csupán élőerővel segítettek a járművezetőknek abban, melyik sávba kell behajtaniuk, függetlenül attól, melyik irányba akarnak majd tovább haladni. Ha a fenti idézet világba kürtölőjének ez nehézséget okoz, akkor vajon egy úttestre kihelyezett terelőtábla vajon mekkora problémát okozhat?

Azt ismét örömmel láttuk, hogy több oktató is kihasználta a szituációt és többször behajtottak a kereszteződésbe a tanulóvezetőkkel.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.