Barion Pixel
2018. június 09.

Két autó ragadt szennyvízben Szombathelyen - lezárták a Zanati úti aluljárót

A csatorna nem bírta elvezetni a környékre lezúduló csapadékot és a koszos víz a csatornafedeleket felnyomva zubogott ki az úttestre. Az ajtó közepéig érő vízben két autó is bent ragadt.

Lezárták Szombathelyen a Zanati úti aluljárót, ami a város legforgalmasabb útján található, így a városba csak nagyobb kerülővel lehet bejutni.  Az éjszakai viharban lezúduló csapadékkal nem bírt a felújított, áttervezett csatornahálózat és a mélyen fekvő aluljárót a föld alól "kitörő" szennyvíz és az úttesten lefolyó csapadékvíz árasztotta el.

A mély, ajtó közepéig érő vízbe két autó is behajtott, egy Suzuki és egy Toyota vált az aluljáró foglyává. A járművezetők mentségére legyen mondva, hogy aki nem ismeri az aluljáró kialakítását, annak nem tűnik fel, hogy víz árasztotta el a mélyenfekvő részeket, amire feleszmél a sofőr, addigra  már késő.

DSC_1238

A két személyautót autómentő vontatta ki a vízből. Előbb a rendőrség, majd  az út kezelője lezárta az utat. Meg is ragadjuk az alkalmat, hogy megkérdezzük, miért vannak szalagokkal összekötve a táblák?

DSC_1329

A válasz rém egyszerű. Azon sofőrök, kerékpárosok és motorosok kedvéért, akik úgy gondolják, hogy ha átférnek két tábla között, akkor a tilalom rájuk nem vonatkozik.  Amikor éjszaka a rendőrautó az úton keresztbefordulva lezárta a belvárosba vezető két sávot, akkor két biciklis elhajtott a bekapcsolt fényhíddal álló rendőrautó mellett. A rendőrök figyelmeztették a bringásokat, hogy saját érdekükben ne menjenek bele a vízbe, de vidáman visszakiabáltak, hogy ők ott simán átmennek.

 

Nem sokkal később már tamponok és egyéb víz tetején úszkáló dolgok között gázoltak a "túlsó part" felé és a mosolyuk  nem volt olyan őszinte, mint pár pillanattal korábban.

DSC_1262

 

 

Régebben többször "úszott" az aluljáró

Tíz éve és öt napja töltöttük fel az alábbi videót a Zanati aluljáróról. Akkor még átépítés előtt állt és viszonylag gyakran fordultak elő hasonló helyzetek.

 

Az építmény egyébként leginkább a rajta fennakadó kamionok miatt hírhedt, de történt már itt halállal végződő robbantás is.

Az alábbi videón pedig az látható, hogy mekkora dugót okoz, ha a négy sávból egy lezárásra kerül. Szombaton hajnalban mind a négy sávot lezárták bizonytalan ideig.

 

 

címkék: zanati aluljáró

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.