Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2018. december 08.

Steyr Bronto tűzoltó gépjárműfecskendőt kapott a Zalalövői ÖTE

Egy STEYR Bronto tűzoltó gépjárműfecskendőt vehetettát a Zalalövői Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Az átadott tűzoltóautó korábban a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon látott el szolgálatot.

A gépjárműfecskendő ünnepélyes átadására a zalalövői Salla Művelődési Központ és Könyvtár épülete előtti területen került sor szombaton. Az eseményen elsőként Vigh László országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket. Megköszönte az önkéntesek segítségét, amit a „fehér folton” fekvő Zalalövő lakosság tűzvédelmének megóvásáért nap, mint nap tesznek. „Az önkéntesek szabadidőt nem sajnálva segítik a közösséget, amely óriási jelentőséggel bír”- mondta a képviselő.

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Egri Gyula tű. ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója személyes élményeit mesélte el a gépjárműfecskendővel kapcsolatban, amikor az még Nagykanizsán látott el szolgálatot. Jókívànságát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a tűzoltó gépjárműfecskendőt minél kevesebb beavatkozásnál kelljen használnia az önkéntes egységnek.

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kiemelte, hogy az egyesületet a bajtársiasság és a tenni akarás jellemzi, mindehhez fontos, hogy egy eszköz is a rendelkezésükre álljon, amellyel a beavatkozások alkalmával segíteni tudnak. Az igazgató hangsúlyozta, hogy örömére szolgál, hogy Pápoc, Egyházasrádóc és Alsószölnök mellett Zalalövő önkéntes tűzoltói is birtokba vehetnek egy felújított STEYR Bronto tűzoltó gépjárműfecskendőt, mindemellett pedig december 6-án hetvennyolc másik önkéntes tűzoltó egyesület mellett a zalalövői egyesület is átvehette az önkéntes tűzoltóknak kiírt pályázaton elnyert eszközöket az igazgatóságon.

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Pintér Antal, Zalalövő város polgármestere felelevenítette az önkéntes tűzoltó egyesület történetét, majd megköszönte a helyi önkéntesek áldozatkész munkáját, amit a város lakóinak biztonságérzetének megóvása érdekében tesznek.

Az ünnepség következő részében Horváth István Sándor plébános megszentelte a gépjárműfecskendőt, ezt követően Egri Gyula tű. ezredes, Zala megyei igazgató és Dr. Bognár Balázs tű. ezredes Vas megyei igazgató átadták a jármű indítókulcsát Hajdu Mihálynak, a Zalalövői Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökének.

STEYR Bronto tűzoltó gépjárműfecskendőt kapott a Zalalövői ÖTE




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.