Barion Pixel
Szerző: 112Press / Győr MS MRFK 2019. február 20.

Volkswagen kanyarodott Audi elé a 87-esen - mindkét sofőr kapott bírságot

A Volkswagen vezetője látta, hogy az Audi jobbra indexel, ezért kihajtott a 87-es útra. Az Audi vezetője azonban egyenesen haladt volna tovább és a két jármű összeütközött.

Frissítés: A Volkswagen vezetőjével beszélgettünk a mostani és a 46 évvel ezelőtti balesetéről.
 
 
Korábban írtuk:
 
 
Sérülés nélküli baleset történt a 87-es főút és az Ipari út kereszteződésében, Szombathely határában. Az Ipari úton érkező Volkswagen vezetője a 87-es főút kereszteződésében körülnézett és látta, hogy a balról érkező Audi jobbra indexel. A VW-t vezető férfi megkezdte a kikanyarodást, de ütközött az irányjelző által jelzett irány helyett egyenesen haladó, szlovák rendszámú Audival.
 
DSC_0729
 
Mind a két sofőr használta a biztonsági övét. A VW-t vezető magyar férfi nyakán a biztonsági öv okozott hámsérülést. Az Audi vezetője karcolások nélkül szállt ki az autóból. Mind a két járműben működésbe léptek a légzsákok.
 
DSC_0720
 
A rendőrségi helyszínelés végén mindkét sofőr helyszíni bírságot kapott. A VW vezetője elsőbbség meg nem adása miatt, míg az Audi vezetője azért, mert megtévesztő módon használta az irányjelzőjét. A balesetnek volt szemtanúja, aki alátámasztotta a VW vezetőjének elmondását az Audi irányjelzőjéről. (Ezért is fontos, hogy a szemtanúk elmondják az általuk tapasztaltakat, megvárják a helyszínelőt.)
 
DSC_0719
 
A helyszínelés ideje alatt a Kőszeg felé tartók zavartalanul haladhattak a 87-es főúton, míg a Kám felé tartókat az Ipari útra terelte a rendőrség.
 
DSC_0747

A VW vezetőjétől megtudtuk azt is, hogy az utolsó balesete a 70-es években volt, amikor szovjet katona által vezetett teherautó miatt került az árokba.

DSC_0736

Záróvonal ellenére akart megfordulni

Közúti közlekedési baleset történt 2019. február 19-én a reggeli órákban a 81-es főúton Pér irányában.

Fotó: Győr-MS MRFK

Egy személyautó sofőrje félreállt a jobb oldali útpadkánál, majd a záróvonal ellenére az úttesten úgy kezdte meg a megfordulást, hogy nem biztosított elsőbbséget a mögötte szabályosan közlekedő személyautónak.

Fotó: Győr-MS MRFK

A vétlen gépjármű vezetője ezt észlelve, megpróbálta autóját balra félrehúzva elkerülni a balesetet, ennek ellenére a két személygépkocsi összeütközött.

Fotó: Győr-MS MRFK

A balesetben személyi sérülés nem történt.

Fotó: Győr-MS MRFK

Volkswagen kanyarodott Audi elé a 87-es főúton, Szombathely határában



Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.