Barion Pixel
Szerző: Katasztrófavédelem, GYSEV 2017. augusztus 11.

Félezernél több kárhelyszínre vonultak tűzoltók a vihar után a Nyugat-Dunántúlon

Összesen csaknem 550 helyszínre vonultak a hajnali órákig a tegnapi vihar által leginkább sújtott három megye - Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megye - tűzoltói. Valamennyi megyében tart még a viharkárok felszámolása.

Vas megyében 154 esetben vonultak ki a tűzoltóegységek a viharkárok felszámolására a hajnali órákig. Csaknem száz esetben kidőlt fákhoz, tizenháromszor kidőlt villanyoszlopokhoz, míg közel negyven ízben épületekben keletkezett károkhoz riasztották őket. A megyében követelt egy halálos áldozatot is a vihar - egy leboruló tető gerendája talált egy arra haladó személygépkocsit, melynek sofőrje a helyszínen meghalt.

v2

Zala megyében 174 esetben vonultak a tűzoltóegységek az éjszaka - jellemzően kidőlt fákhoz, leszakadt vezetékekhez, megrongált tetőkhöz riasztották őket.

 

 

Győr-Moson-Sopron megyében megközelítőleg 210 esetben indultak el károkat felszámolni a tűzoltóegységek a hajnali órákig. Az esetek 95 százalékában kidőlt fák miatt riasztották őket - a növények utakat zártak el, villanyvezetékeket szakítottak le, épületeket rongáltak meg.

DSC_9465

Vas és Zala megyében mintegy két-két tucat, Győr-Moson-Sopron megyében mintegy negyven éjszakai káreset várt még felszámolásra a kora reggeli órákban. A tűzoltók mindenütt folyamatosan fogadják a bejelentéseket, illetve végzik a már rögzített káresetek felderítését és felszámolását.

v1

A GYSEV közleménye: Több szakaszon is vonatpótló autóbuszok közlekednek

A GYSEV Zrt. vonalhálózatán több helyszínen is elzárták a vasúti pályát ill. felsővezeték-szakadást okoztak a csütörtök esti viharban kidőlt fák, valamint letört faágak. A helyreállítás jelenleg is zajlik, emiatt várhatóan péntek délig, ill. a kora délutáni órákig több szakaszon is vonatpótló autóbuszok közlekednek. A 17-es vonalon Zalaszentiván és Szombathely, a 21-es vonalon Szombathely és Szentgotthárd valamint a 8-as vonalon  Sopron és Kapuvár között vonatok helyett autóbuszok szállítják az utasokat.

A vasúttársaság kéri a közlekedők türelmét és megértését.

v5

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.