Barion Pixel
2017. június 23.

Videó: Súlyos sérültek mellett permetezték a repcét a 86-os főút mellett

Frontális baleset után vizsgálták a mentők a sérülteket a 86-os főúton, amikor pár méterre tőlük permetezni kezdett egy mezőgazdasági gép.

Az úton a két roncs környékén négy mentőautó, mentőorvosi kocsi (MOK), tűzoltóautó, több rendőrautó állt, míg az út túloldalán két mentőhelikopter várakozott a súlyos betegekre, így nem lehet azt mondani, hogy nem volt látható jele annak, hogy éppen mentési munkálatok zajlanak a 86-os főúton. A mezőgazdasági munkagép vezetőjét azonban ez nem hátráltatta abban, hogy elvégezze a számára előírt permetezést.

Nem tudjuk, mivel permetezték a repcét, csak annyi biztos, hogy nem tiszta vízzel, a permetező vezetője pedig nem tudhatta, hogy a hordágyakon fekvőknek vannak-e vérző, nyílt sebei. Tudjuk, hogy sok esetben a permetszereknél használnak elsodródást csökkentő adalékanyagot is a hatékonyság növelése érdekében, de ez csak csökkenti az elsodródást, nem szünteti meg.

Legközelebb, hasonló esetben azt javasoljuk a munkagépek vezetőinek, hogy a mentés idejére kerüljék el az érintett szakaszt. Biztosak vagyunk abban, hogy a megbízó, a terület gazdája is megérti, miért csúszott egy-két órát az adott terület lepermetezése, hiszen feltehetőleg adott esetben ő sem szeretne semmilyen növényvédőszert, érésgyorsítót, fejtrágyát, rovarölőt a nyílt sebeibe, illetve a mentésben résztvevőknek, az orvosi műszereknek, eszközöknek sincs szükségük az előbb felsoroltakra.

Lehet, hogy ez csak túlérzékenység a részünkről, de a baleseti helyszínen nem éreztük úgy, hogy túlságosan örültek volna a közeli permetezésnek a mentésben résztvevők.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.