Barion Pixel
Szerző: TM Frissítve: 2016. február 03.

Ilyen a MOK - a Suzuki mentőorvosi kocsi kívül-belül (videó)

Alaposan körbejártuk a február elsejétől szolgálatba állt vasi MOK-ot, azaz a 4x4-es Suzuki mentőorvosi kocsit. Dr. Lórántfy Mária videónkban elmondja, mi ez és megmutatja a jármű felszereltségét is, ami sokak számára meglepő lehet.

A nyugat-dunántúli régióban február elsején álltak szolgálatba a MOK-ok, azaz mentőorvosi kocsik. Ezek kétszemélyes egységek, mentőorvossal, speciális képzéseken részt vett mentőtiszttel, aki alkalmas a magas szintű beavatkozásokra, illetve  mentő-szakápolói végzettséggel rendelkező mentőgépkocsi-vezetővel. A gyorsbeavatkozó egység nem csak a megyeszékhelyen, hanem a megye távolabbi pontjain is bevethető. A kapcsolható négykerék meghajtású autó sárban, hóban is nagy segítség lehet.

A MOK messziről jól észlelhető megkülönböztető jelzésekkel rendelkezik, ahogy az videónkban is jól látszik. (A felvételeket valós baleseti szituációkban rögzítettük.) A mentőorvosi kocsinak ugyanaz a felszereltsége, mint a rohamkocsinak. (Ez videónkban 6:45-től tekinthető meg, magyarázattal együtt.)

Összeállításunkban dr. Lórántfy Mária, az OMSZ Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének régióigazgatója közérthetően mutatja be az új járművet.

Új Suzuki MOK (mentőorvosi kocsi) Szombathelyen



Ha Ön szívesen támogatná a vasi mentők munkáját és hozzájárulna ahhoz, hogy ezt még zökkenőmentesebben végezhessék, akkor a figyelmébe ajánljuk az alábbi számlaszámot:
 

Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány
Erste Bank 11618003-01801800-18000009

 

Olvasónk Beier Balázs küldött képet nekünk egy másik MOK-ról.

MOK

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.