Barion Pixel
Szerző: 112Press Frissítve: 2019. március 08.

Videó: Hosszan lezárt sorompók okoznak nagy dugókat Szombathelyen

Egy-egy vonat miatt 6-8 percig kell várakozni, ez pedig komoly torlódásokat okoz, többek között a 87-es főúton. Videón mutatjuk, miről van szó.

A korábban megszokottakhoz képest több ideig kényszerülnek várakozni az autósok, emiatt nagyobb dugók is kialakultak az elmúlt napokban Szombathelyen. Szerdán délután az M86-os autóút lehajtójáig ért a kocsisor a 87-es főúton lévő vasút átkelőtől, ami 1,6 kilométeres torlódást jelent és balesetveszélyes is az autóút végén.
 
Forrás: www.google.com/maps
 
Az okokat próbáljuk megtudni a vasúttársaságtól, de addig is mutatunk egy videót, hogy hogyan kell elképzelni ezt a szituációt.
 
 
A felvételen látszik, hogy a pirosra váltott lámpától és a leeresztett sorompótól számítva 4 perc és 45 másodperc múlva érkezik a szerelvény, aminek az áthaladása után még újabb 1 perc és 45 másodpercet kell várni a sorompó felemelkedéséig. Ez 6,5 perc várakozás egy szerelvény miatt. Nem kibírhatatlan idő, viszont a város közlekedésére komoly kihatással van.
 
v1
 
A mindkét irányból feltorlódott járművek miatt a főutakat keresztező utcák is bedugulnak, de ahogy említettük előfordul, hogy a csatlakozó főutak is "beállnak".  Az elmúlt héten több jelzést is kaptunk a szokásosnál nagyobb dugókról, torlódásokról olyan esetben, amikor nem történt baleset az adott szakaszon.
 
v2
 
Vélhetően a videónkban bemutatott szituáció felelős ezek egy részéért. Korábban a vonat áthaladása után néhány másodperccel már felemelkedett a sorompó, most ehhez közel két perc kell.
 
soptei
 
Válaszolt a GYSEV

Megkeresésünk után nem sokkal válaszolt a GYSEV. Rázó László szóvivőtől megtudtuk, hogy korábban ugyan volt példa hasonló meghibásodásra, de ilyenről most nincs tudomása a vasúttársaságnak. A megkeresésünket viszont bejelentésnek vették, így az elkövetkezendő napokban fokozottan figyelik az érintett vasúti átkelőket

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.