Barion Pixel
2017. január 14.

Videó: Kegyeleti megemlékezés a doni áttörés 74. évfordulóján

Videónkban az elhangzott beszédek vágatlanul meghallgathatók. A felvétel a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémiánál felállított emlékműnél és a Kálvária (Szent Kereszt) templomban készült.

Elgondolkodtató levelet kaptunk a megemlékezésen készült rövid videónk megjelenése után. Egy Vas megyei olvasónk írt nekünk, aki annak a reményének adott hangot, hogy bővebb videót is publikálunk az eseményről.

"Nagyapám 97 éves, az egészsége már megrendült, de a szelleme még épp olyan ép, mint évtizedekkel ezelőtt. Sajnos nem tud részt venni a megemlékezéseken, de otthon még mécseseket gyújt elesett bajtársai emlékére. Az elmúlt években Önök többször is részletesen tudósítottak filmmel a doni megemlékezésekről. Ezeket videokazettára másoltam és mindegyiket végignézte, megkönnyezte. Talán nem sejtik, mennyit jelentenek neki ezek a videók! Láttam, hogy az idén csak egy rövid filmet tettek közzé. Szeretném kérdezni, hogy lesz-e bővebb film is a megemlékezésről, vagy ha nem is lesz, de rögzítették a megemlékezést akkor azt elkérhetem-e nagyapám részére?"

 

Kedves levélíró!

Minden nagyszülőnek hasonló unokákat kívánunk! Nagypapája pedig az idén is meghallgathatja, megnézheti a szombathelyi megemlékezésen készült felvételeinket. Örömünkre szolgál, hogy olyan érintettekhez is elérnek ezek az összeállítások, akik sem személyesen nem lehetnek jelen a megemlékezéseken, sem Interneten nincs módjuk megnézni ezeket. Idős hozzátartozójának erőt, egészséget kívánunk és köszönjük a közvetítést! (112Press)

Kegyeleti megemlékezés a doni áttörés 74. évfordulóján



 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.