Barion Pixel
2018. január 19.

Videón az ütközés pillanata - súlyos baleset Csákánydoroszlón

A teherautó vezetője nem vette észre a 8-as főúton érkező Alfa Romeo-t és elé hajtott egy mellékútról. A balesetet egy biztonsági kamera rögzítette. A személyautó légzsákjai nem nyíltak ki, ketten súlyosan megsérültek.

Teherautó hajtott egy Körmend irányába tartó Alfa Romeo elé pénteken, a 8-as főúton, Csákánydoroszlónál. Az adott szakaszon nincs sebességkorlátozás. A személyautóban ketten súlyos sérülést szenvedtek.


Súlyos baleset Csákánydoroszlón
A teherautó vezetője kérdésünkre elmondta, hogy csak magát okolhatja a balesetért és nem érti, hogyan lehetett ennyire figyelmetlen. A 37 éve balesetmentesen vezető férfi elmondásából azonban ráismerhetünk egy tipikus hibára, ami sok súlyos balesethez vezetett már Vas megyében is (jellemzően a 88-as és 84-es főutak kereszteződésénél, illetve a 86-os főút szombathelyi elkerülőjén). A balesetet előidéző sofőr megállt a kereszteződésben és figyelte a 8-as főút forgalmát, amikor elmondása szerint neki balról 3-4 autó is besorolt egymás után a kanyarodósávba. Ő ekkor elnézett jobbra, ahonnan csak távolabb érkezett egy kamion, majd ismét balra nézett, ahol látta a kanyarodó autókat és abban a tudatban indult el, hogy minden jármű lekanyarodik.

Súlyos baleset Csákánydoroszlón

Az osztrák rendszámú Alfa Romeo azonban a védett úton hajtott el a kanyarodók mellett és a vétlen sofőrnek már fékeznie sem volt ideje, az autója nekiütközött a teherautó bal elejének.

DSC_7567

Érthetetlen módon az Alfa Romeo egyik légzsákja sem nyílt ki, pedig az autóban ülők használták a biztonsági öveiket és az autó sebessége és az ütközés iránya is indokolttá tette volna a biztonsági rendszer működésbe lépését.

Súlyos baleset Csákánydoroszlón

A teherautó vezetője nem sérült meg a balesetben, de nagyon megviselték az események. Azt is elmondta, hogy rendszeresen jár az adott szakaszon, jól ismeri az utat. Nem volt fáradt, nem ivott alkoholt, de az Alfa Romeo-t az ütközésig nem is észlelte.

Súlyos baleset Csákánydoroszlón

Videónkban a teherautó vezetője is meghallgatható, emellett megmutatjuk a baleset előtti forgalmi szituációt (ami egyezik azzal, mint amit a sofőr elmondott) és az ütközés pillanatát is.

Súlyos baleset Csákánydoroszlón



 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.