Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2015. március 10.

Veszélyes áru közúti szállítását ellenőrizték

A közlekedés biztonsága és a lakosság védelme érdekében március 5-én a társhatóságokkal közösen tartott közúti ellenőrzést a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az elmúlt héten is vizsgálta, hogy a fuvarozók betartják-e a veszélyes áru közúti szállítására vonatkozó szabályokat. Ezúttal a rendőrség és a nemzeti adó- és vámhivatal is bekapcsolódott az ellenőrzésbe. A Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén egy időben három különböző helyszínen állították meg a járműveket, és vizsgálták a szükséges hatósági engedélyek, illetve fuvarokmányok meglétét, a tűzvédelmi szabályok betartását.

A megyei katasztrófavédelem szakemberei a három helyszínen mindösszesen 48 gépjárművet vontak vizsgálat alá, melyek közül hét szállított veszélyes árut és tartozott az ADR szabályok hatálya alá.

Az egyik vizsgált gépjármű esetében több hiányosságot is tapasztaltak a szakemberek. A rakomány rögzítése nem felelt meg az előírásoknak, illetve az előírt számú tűzoltókészülék sem állt rendelkezésre a járművön. A szabálytalanságok miatt a megyei katasztrófavédelem hatósági eljárás megindítását kezdeményezte.

A közös ellenőrzés során a társhatóság képviselői is találtak hiányosságot.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a jövőben is rendszeresen folytat le hasonló ellenőrzéseket a megye teljes területén, melyek célja, hogy a szabályok betartásával biztosítva legyen a megyében élő állampolgárok biztonsága.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.