Barion Pixel
2018. április 11.

Videó: Vemhes őzek pusztultak el kínok között hurokban Szombathely határában

Napok óta nem látta az őzeket a megszokott helyükön egy vadász, ezért alaposabban szemügyre vette a környéket. Rövid idő alatt négy hurokban elpusztult vemhes állatot talált, majd nem sokkal ezután nyolc másikat, ezért értesítette a rendőrséget.

Hetvennél több hurkot helyeztek el ismeretlenek Szombathely határában vadcsapásokra, az ún. bogáti fasor és a 87-es út közötti szakaszon. Ezeket a tetemeket felfedező vadász, Kámán György  eltávolította. Tizenkét hurokban azonban elpusztult őzeket is talált, két bakot és tíz, többségében vemhes sutát. Az állatok komoly kínok közepette szenvedtek ki a nyakukra, vagy törzsükre szorult hurok miatt. A legrosszabb esetben a haláltusa akár több napig is tarthatott.

Az egyik hurkokkal megszórt erdőszakasz - vemhes suták és értékes bak is áldozatul esett

A vadászok  feljelentést tettek, a Szombathelyi Rendőrkapitányság orvvadászat miatt indított büntetőeljárást. A hurkokat mezőgazdasági területeket övező erdősávokba telepítették az ismeretlenek és a "zsákmányt" nem vitték el a helyszínről, egyelőre az sem biztos, hogy a húsra, vagy trófeára utaztak.

DSC_5842

Kámán György azt mondta, társaival átvizsgálják a környéket, hogy a még esetlegesen kihelyezett hurkokat levágják. A férfi bízik benne, hogy a rendőrség megtalálja a tettest.

DSC_5797

Videónkban megmutatjuk a helyszínt, az elpusztított vadak egy részét és az időközben még fellelt hurkokból is mutatunk néhányat. Felvételünkön megszólal Gagyi István, az Országos Magyar Vadászkamara Vas megyei Területi Szervezetének elnöke is.

DSC_5771

A videó egyesek számára felkavaró képsorokat tartalmaz, kérjük ezt vegyék figyelembe megtekintés előtt.

Vemhes őzek pusztultak el kínok között hurokban Szombathely határában



Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.