Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2018. június 21.

Dobogón a vasiak a XIV. Széchenyi Ödön Országos tűzoltósport-versenyen

Négyszer százméteres váltófutásban lett második helyezett a vasi katasztrófavédelmet képviselő csapat.

XIV. Széchenyi Ödön Országos tűzoltósport-versenyen

Június 18-20-án került megrendezésre a XIV. Széchenyi Ödön Országos tűzoltósport-verseny Budapesten. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot egy kilencfős csapat képviselte, akik négyszer százméteres váltófutásban a dobogó második fokára állhattak fel.
XIV. Széchenyi Ödön Országos tűzoltósport-versenyen

A csapattagok: Göncz Szabolcs tűzoltó alezredes, Zsarnay Attila tűzoltó főtörzszászlós, Iszak Gábor címzetes tűzoltó zászlós, Stajrits Tamás tűzoltó őrmester, Kurucz Csaba tűzoltó őrmester, Németh János tűzoltó zászlós, Faller Tamás tűzoltó őrmester, Vass Ferenc tűzoltó főtörzsőrmester, Kámán Milán tűzoltó őrmester.

XIV. Széchenyi Ödön Országos tűzoltósport-versenyen

A XIV. Széchenyi Ödön Országos tűzoltósport-versenyről

A kétévenként megrendezésre kerülő sportversenyen tizenkilenc megye és a főváros legjobban sportoló tűzoltói, négy versenyszámban mérték össze tudásukat. A megnyitót június 18-án tartották. A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ udvarán felsorakozott versenyzőket dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató nevében dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő köszöntötte. Ezt követően előbb a versenybírák, azután a versenyzők tettek fogadalmat, majd az indulók gyakorlásba kezdetek.

XIV. Széchenyi Ödön Országos tűzoltósport-versenyen

A verseny első napján horoglétra segítségével egy harmadik emeleti ablakba kellett feljutni a versenyzőknek, a lehető legrövidebb idő alatt. A százméteres akadályfutást a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusában rendezték. A június 20-án megrendezett zárónapon a négyszer százméteres váltófutást és a kismotorfecskendő-szerelést rendezték meg szintén az egyetemen.

XIV. Széchenyi Ödön Országos tűzoltósport-versenyen

Az eredményhirdetésen a legjobbaknak járó díjakat dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató adta át. A főigazgató elmondta, hogy a mostani versennyel még nem ért véget a viadalok sora, hiszen augusztus 24-25-én a Vas megyei Bükfürdőn kerül megrendezésre a legerősebb tűzoltók nemzetközi versenye, ahol rekordszámú, köztük öt külföldi országból érkező tűzoltó vesz majd részt.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.