Barion Pixel
2017. augusztus 14.

Vad miatt rántott kormányt a sofőr - bokrok közé repült a Suzuki Sorokpolánynál

A Rábahídvég felé tartó autó elé vad futott, a sofőr jobbra rántotta a kormányt. Az autó lerepült a töltésen és fás, bokros területen állt meg, az oldalára borulva.

 

Információink szerint az autó vezetője könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet. Használta a biztonsági övét, így a boruláskor a teste nem csapongott az utastérben, viszont pont az öv okozott nála zúzódásos sérüléseket.

DSC_9947

Szombathelyi tűzoltók is érkeztek a helyszínre, addigra viszont a sérültet már a mentőben ápolták, a tűzoltóknak nem kellett beavatkozniuk.

DSC_9962

Úgy tudjuk, hogy a Suzuki nem ütközött a vaddal. A helyszínen látott nyomok alátámasztják az autó vezetőjének elmondását. Sokan hivatkoznak vadra pályaelhagyáskor olyanok is, akik elaludtak a volánnál, de rájuk az a jellemző, hogy az autó fokozatosan hagyja el az úttestet. A mostani esetnél egyértelmű, hogy egy nagy kormánymozdulat után tért le a jármű az útról.

DSC_9963

Mi azt javasoljuk a járművezetőknek, hogy ha vad, vagy kutya, macska, tyúk stb. szalad eléjük, akkor fékezzenek, de ne rántsák meg a kormányt! Végső esetben üssék el az állatot, de igyekezzenek a járművet a sávban tartani, vagy maximum szabad sáv felé kerüljenek, de azt sem hirtelen kormánymozdulattal . Tudjuk, hogy ez nem hangzik jól, de a vezető és az utasai talán így kerülnek a legkisebb bajba. Fák közé kormányozni, vagy frontálisan ütközni a szemből érkezővel, esetleg fennakadni egy betonátereszen ritkán szokott szerencsésen végződni.

Vad miatt rántotta félre a kormányt a sofőr, bokrok közé repült a Suzuki



 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.