Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, 112Press 2017. július 12.

Rendőr élesztett újra egy férfit Szombathelyen

A szombathelyi Váci Mihály utcában feküdt egy eszméletlen férfi. Szolgálaton kívüli rendőr talált rá és azonnal a segítségére sietett. A férfi ennek köszönheti, hogy életben maradt

Daru Dávid címzetes rendőr törzsőrmester nem volt szolgálatban 2017. július 11-én, amikor a megyeszékhelyen sétálva észrevett egy utcán fekvő embert. Azonnal a segítségére sietett, majd miután észlelte, hogy megállt a szíve megkezdte a férfi újraélesztését. A mentőszolgálat munkatársai a helyszínre érkezésüket követően stabilizálták a férfi állapotát. A Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársa, mint mondja: „fantasztikus érzés volt látni a kijelzőn és hallani, hogy egyszer csak megjelent a szívhang”.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2014-ben csatlakozott a „Szombathely a Segítés Városa” elnevezésű programhoz, amelynek keretében háromszázhatvanhat, közterületi szolgálatot ellátó munkatársunk sajátíthatta el az újraélesztés technikáját. Az élet már több ízben igazolta a képzés hasznosságát és a rendőrök a megszerzett ismeretek birtokában több emberi élet megmentésében működtek közre.

Ennyit számít...

Természetesen nem lehet minden újraélesztési kísérlet sikeres, azonban Vas megyében is sokan élnek olyanok, akik annak köszönhetik az életüket, hogy valaki gyorsan felismerte, hogy nagy a baj és nem félt cselekedni. Tavaszi videónkban egy Sárváron újraélesztett nagypapával beszélgettünk.

 

Címlapképünk illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.