Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2018. június 07.

Tűzvédelmi oktatás a hosszúperesztegi iskolában

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálata tartott tűzvédelmi oktatást a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Hosszúperesztegi Tagiskolájában.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a szorgalmi időszakban idén is több oktatási intézménybe látogatott el, hogy a tűzvédelmi oktatás, mint tanóra keretében tájékoztassák az ifjúságot. A tanév vége előtt két héttel a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Hosszúperesztegi Tagiskolájába is ellátogattak, hogy bemutassák a diákoknak a tűz használatának szabályait és egyben szemléltessék a tűzoltók munkáját is.

KMSZ- Hosszúperesztegen 2

Mindez a tudás ahhoz segíti hozzá a tanulókat, hogy ha tűzzel találkoznak, akkor tudják, hogy mit kell tenni, kit kell értesíteni, ezzel nemcsak szüleik, nevelőik, de a tűzoltók munkáját is segíthetik.

KMSZ- Hosszúperesztegen

Az oktatáson tizenhat diák vett részt, akik a szóbeli tájékoztatást követően az udvaron megtekinthették a katasztrófavédelem műveleti szolgálat gépjárművét, majd felpróbálhatták a tűzoltók védőruháját is.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.