Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2017. július 11.

Ifjúsági tűzoltótábort rendeztek Burgenlandban

A Burgenlandi Tűzoltó Szövetség július 6-8. között szervezte meg Stegersbachban azt az ifjúsági tűzoltó tábort és versenyt, amelyre a Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület is meghívást kapott.

Festői környezetben, közel nyolcszázan vettek részt azon a tűzoltó táboron és versenyen, amit a múlt héten rendeztek meg Burgenlandban. Az eseményen a Köszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltók nyolc ifjúsági tűzoltója is részt vett, hogy elsajátítsa a nemzetközi CTIF szerelés alapjait. Az osztrák és a magyar résztvevőkön kívül egy horvát és egy német csapat is érkezett az eseményre.

Ifjúsági tábor Burgenlandban - Kőszegszerdahelyi ÖTE

A tanulás mellett természetesen nagy hangsúlyt fektettek az osztrák szervezők a vidám, játékos feladatokra és a szabadidős programokra is. Így a gyerekek ellátogathattak a helyi fürdőbe, benevezhettek a tábori olimpiára.  A résztvevők az éjszakát katonai sátrakban töltötték.

Ifjúsági tábor Burgenlandban - Kőszegszerdahelyi ÖTE

A magyar ifjúsági tűzoltók megannyi élménnyel gazdagodtak és szakmai tapasztalatokat is szereztek. Ígéretüket tették, hogy meghívásra jövőre is ellátogatnak az eseményre.

Ifjúsági tábor Burgenlandban - Kőszegszerdahelyi ÖTE

Fotó: Mersich Miklós, Kőszegszerdahely ÖTE


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.