Barion Pixel
2017. május 31.

Tűzoltók munkája gyermekrajzokon- rajzpályázatok eredményhirdetése

Nemzetközi és Országos Tűzmegelőzési Bizottság rajzpályázat díjátadó ünnepség a Vas Megyei Tűzoltó és Polgári Védelmi Emlékhelyen.

Számos sikeres pályaművet készítettek Vas megyei diákok a szlovéniai Muraszombati Mentési és Védelmi Kirendeltség által kiírt képzőművészeti és irodalmi pályázatra, valamint az Országos Tűzmegelőzési Bizottság rajzpályázatára.

A határmenti katasztrófavédelmi együttműködés keretében a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szlovén partnere a Muraszombati Védelmi és Mentési Kirendeltség minden évben képzőművészeti és irodalmi pályázatot hirdet különböző korcsoportokba tartozó diákok számára, melyre magyar pályaműveket is várt. A 2016/2017 tanévre a „Természeti és egyéb katasztrófák, veszélyes anyagok” címmel hirdettek meg pályázatot, melyen számos vasi kisdiák is indult. Az itt induló tanulók rajz, grafika, festés, szobrászat, fénykép kategóriákban vehettek részt. Az idei évben száznégy pályamű érkezett, ahol helyezést az alábbi tanulók nyertek:

Tűzoltók munkája gyermekrajzokon

II. kategória (10 év alatti korosztály):

1. helyezett: Németh Petra: Sárvár, Szent László Katolikus Általános Iskola (Felkészítő tanár: Kondorné Bujtor Bernadett)

2. helyezett: Gaál Emília: Sárvár, Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola (Felkészítő tanár: Tóth Csabáné)

III. kategória (10-12 év közötti korosztály):

1. helyezett: Edelényi Júlia: Szombathely, Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Felkészítő tanár: Rákos József)

2. helyezett: Nyírvári Melánia: Szombathely, Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Felkészítő tanár: Rákos József)

IV. kategória (12 év feletti korosztály):

1. helyezett: Kacsics Boglárka: Szombathely, Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Felkészítő tanár: Rákos József)

2. helyezett: Takács Kristóf: Sárvár, Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola(Felkészítő tanár: Tóth Csabáné)

Tűzoltók munkája gyermekrajzokon

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság a korábbi évekhez hasonlóan az idén is alkotói pályázatot hirdetett óvodások, általános iskolások és középiskolások részére. A pályázatok központi témája idén a „Tűzvédelem” volt, ahol a tűzoltói hivatás bemutatását, a tűzoltói beavatkozás ábrázolását, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó műveket várt az igazgatóság. Az idei évben száznegyvenhárom pályamű érkezett, ahol helyezést az alábbi óvodások és tanulók nyertek:

Tűzoltók munkája gyermekrajzokon

Óvodások kategóriában

Első helyezést ért el a toronyi Csicsergő Óvodából Pungor Bence,

Második helyezést ért el a szombathelyi Barátság úti Óvodából Egyed Boldizsár

Harmadik helyezést ért el szintén a szombathelyi Barátság úti Óvodából Rózsa Áron

Iskolások kategóriában

Első helyezést ért el a sorkifaludi Gárdonyi Géza Általános Iskolából Pék Regina,

Második helyezést ért a szombathelyi Reményik Sándor Általános Iskolából Molnár Hanna, Harmadik helyezést ért el a szombathelyi Gotthard Jenő általános iskolából Márkus Levente

Tűzoltók munkája gyermekrajzokon

A díjátadó ünnepségen a díjakat dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át Martin Smodis a Muraszombati Védelmi és Mentési Kirendeltség vezetője nevében is.

Tűzoltók munkája gyermekrajzokon



Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.