Frissítve: 2013. augusztus 08.
Tréler ütközött busszal Szombathelyen - Elnézte a telezöldet a kamionos

Tele zöldes kereszteződésnél akart balra kanyarodni és ütközött a Vasi Volán Szentkirályba tartó buszával egy autószállító tréler. A kamionos elismerte: hibázott.

Hajnalban kamion tarolta le a vasúti sorompót Szombathelyen, a 86-os úton, az ún. Körtésnél. A balesetben nagy mennyiségű gázolaj került az útra, emiatt teljes útzár volt érvényben, a forgalmat elterelték. Közvetve emiatt történt baleset a csúcsforgalomban, a Rumi út - 86-os kereszteződésében, pár száz méterrel arrébb.

Nyolc Opelt szállított az a tréler, ami a Rumi útról balra akart kanyarodni, de ütközött a szemből érkező autóbusszal. A kamionsofőr nem kertelt, elismerte a 112 Press-nek, hogy nagyot hibázott.

"„Szlovéniába tartottam és egy baleset miatt eltereltek egy számomra teljesen ismeretlen útszakaszra. A lámpánál azt figyeltem, merre megy a többi, szintén elterelt kamion és azt láttam, hogy zöld. Sajnos azt már nem figyeltem, hogy telezöld. Egyértelműen az én hibám, nagyon sajnálom. Annak pedig örülök, hogy senki nem sérült meg. 1988. óta vezetek, ez az első balesetem”" - mondta a tréler vezetője. Az autók közül a felső sor első autója sérült. A kamionban és az autóbuszban komoly anyagi kár keletkezett.

A helyszínelés és romeltakarítás idején rendőrök irányították a forgalmat. X+1. alkalommal írjuk le, mennyire nincsenek képben az autósok a rendőri karjelzésekkel kapcsolatban, illetve sokan azt sem tudták, hogy a rendőr felülbírálja a közlekedési lámpát. Az egyik hölgy annak ellenére várakozott a balra kanyarodó sávban a pirosnál, hogy előtte az autóbusz roncsa és egy keresztbe fordult rendőrautó állt. A rendőrök nem várták meg, vajon megpróbál-e átevickélni a romok között, síppal, hanggal, karjelzésekkel tudatták az asszonnyal, hogy nem kellene ott befordulnia.

Rendőrségi közlemény a hajnali balesetről
Ma hajnalban 3.14 körüli időben állampolgári bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, miszerint közlekedési baleset történt a 87-es számú főúton. Egy szlovén felségjelzésű kamion haladt a Rumi út irányából a Vépi út felé, mikor haladása során egy lakott területen kívüli útszakaszon eddig ismeretlen okból kifolyólag felhajtott az úttest közepén kiemelt szegéllyel kialakított füves járdaszigetre és kidöntötte a Szombathely-Szentgotthárd közötti vasútvonal vasúti átjárójának mindkét oldalán elhelyezett biztosító fényjelző készüléket illetőleg a kikerülési irányt jelző táblát is. A baleset során személyi sérülés nem történt. A helyszínelés ideje alatt az adott útszakaszon teljes útzár van érvényben, a forgalmat Szombathely felé terelik. Az ügyben közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indított eljárást a rendőrség.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.