Barion Pixel
2016. szeptember 15.

Traktort borított egy teherautó Táplánszentkeresztnél, a 87-es főúton

Szombathely felé tartott egy traktor a 87-es főúton és balra mezőgazdasági területre akart bekanyarodni, ekkor ütközött egy előzésben lévő teherautóval.

Frissítés: a teherautó vezetője kérdésünkre elmondta, hogy a terelősziget után jól belátható szakasz következettt és mivel szemből semmi nem érkezett, ezért a traktor előzésébe kezdett. Amikor észrevette, hogy a traktor balra kanyarodik, akkor vészfékezett és balra, az árok felé kormányozta a járművet, de az ütközést nem tudta elkerülni.

 


Frissítés 14:00

 

 

Beszéltünk a traktor vezetőjének sógorával, aki kerékpárral ment a traktor után, elmondta, hogy a traktor már kanyarodott, amikor érkezett a teherautó, valószínűleg a megengedett 50 km per óránál nagyobb sebességgel. Ő próbált, integetéssel jelezni, hogy lassítson, de a két jármű összeütközött.

Traktort borított egy teherautó Táplánszentkeresztnél

A teherautó a traktor bal hátsó kerekének ütközött oldalról, amitől a mezőgazdasági jármű felborult, de a vezetője néhány karcolással megúszta a balesetet annak ellenére, hogy a teherautó több méteren keresztül tolta maga előtt a traktort. Az ütközéskor a traktor bal oldali és hátsó ablaka kitörött, azonban a jobb oldalán épen maradt az üveg, ezért a traktoros nem csúszott ki az aszfaltra és nem roncsolódott egy végtagja sem a csúszó fémek között.

A betört és az épen maradt ablak a traktor fülkéjén

Korábban írtuk

Jelenleg teljes útzár van az érintett útszakaszon, vizsgálják, kit terhel felelősség a balesetért. A traktort vezető idősebb férfi az elsődleges adatok alapján könnyebben sérült.

A felborított traktor és a teherautó

Traktort borított egy teherautó Táplánszentkeresztnél, a 87-es főúton




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.