Barion Pixel
Szerző: Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség 2017. október 25.

Tolatás közben ütötte el a gyalogost, majd magára hagyta a vérző férfit - bíróságra került az ügy

Tolatás közben elütött egy gyalogost, majd segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről egy férfi Tatabányán, az ügyészség vádat emel a sofőr ellen. A vádlott tolatás közben ütötte el a sértettet, aki első ránézésre könnyebben sérült meg. A sofőr az autóból kiszólva megkérdezte az elütöttől, hogy van, mégsem ajánlotta fel segítségét. Utólag kiderült, hogy az elütött férfi súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, ezért a sofőrnek a bíróságon kell felelnie tettéért.

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a 42 éves tatabányai férfival szemben.

A férfi 2017. március 22-én délután az egyik tatabányai kft. parkolójában tolatott a személygépkocsijával. Nem vette észre az autója mögött álló sértettet, akit alacsony sebességgel elütött. Az ütközés következtében a sértett az aszfaltra zuhant. A gépkocsivezető látta, hogy a sértett férfi homloka vérzik, illetve a kezét fájlalja, ezért a kocsiból kiszólt és megkérdezte a sérültet, hogy van-e valami baja. A sértett jelezte a sérüléseit, majd közölte, hogy amúgy rendben van. Ezt hallva a férfi segítségnyújtás felajánlása és adatainak hátrahagyása nélkül a helyszínről távozott.

A sértett a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A férfi a magatartásával megszegte azt a közlekedési szabályt, ami szerint a balesettel érintett jármű vezetője köteles a baleset folytán megsérült személy részére segítséget nyújtani. Ha a baleset személyi sérülést okozott, akkor a balesetről a rendőrséget haladéktalanul értesíteni kell és a helyszínt csak az intézkedő rendőr engedélyével szabad elhagyni.

Az elkövető büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Járásbíróság dönt.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.