Barion Pixel
2018. május 27.

Látványos toborzás Szegeden

A népszerű szegedi Hídivásárral egy időben tartott toborzást az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság a Belvárosi híd lábánál, a Móra Ferenc Múzeum előtt, a honvédelem napja alkalmából.

DSC_9450-1380x920
A délelőtti, sűrű villámlással, felhőszakadással és jégesővel érkező vihar csak késleltetni tudta a tömeget, délutánra már rengetegen látogattak el a hídhoz. Az biztos, hogy a Magyar Honvédség számára is szerencsés a kapcsolódás a vásárhoz, hiszen a kiállított haditechnika rengeteg embert csábított a hídról a múzeum elé.
 
Toborzás Szegeden - Fotó: Tánczos Mihály
 
A nézelődők között pedig érdeklődők is akadtak és nem csak a férfiak közül. A toborzósátornál huszonéves lányok hallgatták egy katonanő beszámolóit és a kérdésekből ítélve a hallgatóság komolyan foglalkozott azzal a lehetőséggel, hogy katonának áll.
 
DSC_9446-1380x920
 
A Csongrád megyei katonai szervezetek technikai bemutatói sok gyermek fantáziáját megmozgatták, a járművekbe pedig be is ülhettek.
 
Mesterlövész a szegedi toborzáson - Fotó: Tánczos Mihály

"Egy igazi sniper!" - kiáltott fel egy tíz év körüli fiú, aki valószínűleg számítógépes játékokban találkozhatott hasonló álcaruhás mesterlövésszel, most pedig édesanyja fényképet is készíthetett gyermekéről a katonával és annak fegyverével együtt.

 

Katonai toborzás a honvédelem napján, Szegeden




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.