Barion Pixel
Szerző: TM Frissítve: 2014. március 28.

Tesztelték az orgazdát Körmenden

A zsaruk időnként tesztelik, vajon a lebukott orgazdák igazat mondanak-e nekik. Körmenden átment a teszten a kerékpárok szakértője.

Huszadik születésnapján bukott le társaival egy tolvaj, ráadásul 13.-án, pénteken. Az esetről itt olvashatók részletek. A rendőrök több száz ellopott kerékpár nyomára bukkantak a nyomozás során, ráadásul ezeket Ausztriából fújták meg honfitársaink és a legdrágábbakra utaztak.

A rendőröknek szükségük volt szakértőkre, hogy azok állapítsák meg a kétkerekűek értékét. A zsaruk meglepődtek, amikor kiderült, olyan bringa is horogra akadt, aminek az ára az egymillió forintot is meghaladta, amikor tulajdonosa megvette.

A tolvajokkal orgazdák is buktak és egyikőjüket próbára tették a rendőrök. A Körmendi Rendőrkapitányságon egymás mellé tették a lefoglalt bicikliket és közéjük csempészték azt a bringát is, amivel Tóth János alezredes, a bűnügyi osztály vezetője jár be dolgozni. A rendőrök kíváncsian várták, mit "hasal" majd róla a szakértő orgazda.

Az illető készségesen elemezte sorra a kétkerekűeket a zsaruknak. Repkedtek a szakkifejezések - karbonvázas, olajfékes, agydinamós stb. - és a százezresre becsült értékek is. Aztán odaért a sorban a csali kerékpárhoz.

"Ez egy rendőr biciklije. A nyerge többet ér, mint a többi alkatrésze összesen"  - mondta az orgazda és már ment is tovább a következő kerékpárhoz.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.