Barion Pixel
2017. december 21.

Taxi elejének hajtott a kerékpáros - vidám hangulatú helyszínelés követte a balesetet

A kerékpáros a szemére húzta a micisapkáját a havasesőben és a záróvonalon keresztülhajtva nekitekert a szemből érkező Skoda taxi elejének.

DSC_6153
A kerékpáros elesett, de hamar feltápászkodott. A taxi vezetője ijedten szállt ki a gépkocsiból.
 

- A lelki szemeim előtt láttam, hogy vérző fejjel fekszik a kocsi előtt, ráadásul pont karácsony előtt. De aztán láttam, hogy felkelt az autó előtt. Mondta, hogy miatta nem kell mentőt hívni, de kikértem a kollégáim tanácsát is, akik mind azt mondták, hogy hívjak mentőt, a biztonság kedvéért. A kerékben is volt egy nagy nyolcas, így hívtam a mentőket - mondta a taxisofőr.

DSC_6157

A kerékpárost megvizsgálták a mentőben, majd saját lábán szállt ki onnan. A helyszínelő rendőr közben felvilágosította, hogy egyértelműen ő a felelős a balesetért. A lakásbiztosítása terhére  rendeznie kell az okozott kárt, amit a kerékpáros el is fogadott. A rendőr még meg is dicsérte, hogy tökéletesen felszerelt kerékpárral közlekedett. A világítás, a fékek és a prizmák is rendben voltak.

DSC_6162

-B és C kategóriás jogosítványom van és éppen biciklivel okozok balesetet - csóválta a fejét a kerékpáros. - A micisapkát a szemembe húztam az eső ellen és nem vettem észre a taxit.
- Meg a záróvonalat sem - tette hozzá a rendőr. -Nagy mázlija van. Ha kicsit gyorsabban jön a taxi, akkor alá is kerülhetett volna és akkor lehet, hogy van egy csúnya halottunk.

- Hát, sokáig a temetkezési vállalatnál dolgoztam - morfondírozott a bringás.

DSC_6169

Ekkorra már a taxis feszültsége is elillant és kedélyesen beszélgetett a baleset okozója és a vétlen sofőr, miközben a rendőr a nyomokat rögzítette. Azt is megtárgyalták, hogy a lakásbiztosítással rendezett kár miatt a kerékpáros nem szenved hátrányt a későbbiekben, nem úgy, mint ha egy személyautó vezetője okoz balesetet és azután már emelt díjat fizethet.

DSC_6166


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.