Barion Pixel
2018. július 26.

Táskája ránthatta Daewoo elé a kerékpárost - súlyosan megsérült a férfi

Feltehetőleg a kerékpár csomagtartóra tett nehéz - 20-25 kilós- hátitáska billenthette ki egyensúlyából azt a férfit, aki Sárvár és Sótony között egy Daewoo elé került és súlyosan megsérült.

DSC_0888
Sárvár felől Sótony irányába tartott egy Daewoo személyautó, amikor a jármű előtt, azzal egy irányba tekerő kerékpáros váratlanul balra  tért ki. A Daewoot vezető középkorú asszony már a kerékpáros előzésében volt, vészfékezett, de a biciklis áttért a szemközti sávba, ahol a Daewoo elgázolta.
 
DSC_0899
 
A középkorú férfi fejjel törte be a szélvédőt, majd az aszfaltra zuhant. Információink szerint a Daewoo vezetője mögött egy kisgyermek ült. Az asszony azon töprengett a helyszínelés alatt, hogy mit kellett volna másként csinálnia, de megítélésünk szerint a lehető legjobb dolgot tette, azaz fékezett és próbálta egyenesen tartani az autót. A másik lehetőség az lett volna, ha az erdőbe "rántja" a járművet, de ez mind a sofőrre, mind az utasára nézve veszélyes manőver lett volna.
 
DSC_0894
 
A kerékpárosról a helyszínen várakozóktól megtudtuk, hogy egy hatvan év körüli, közelben lakó férfi, aki minden délelőtt elkerékpározott Sárvárra, majd délután hazatekert. A balesetet a nem megfelelően rögzített táskák okozhatták a kerékpár csomagtartóján.
DSC_0901
 
A helyszínelés teljes útlezárás mellett zajlott, a forgalmat a rendőrök elterelték. A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.
 
Az ütközési pont (ÜP) - a kerékpáros az őt előző autó elé fordult

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.