Barion Pixel
2014. március 01.

Tallózó-2014.03.01.

Asszonybeszéd, romantika és interjúk-napi tallózó a vasi portálok saját terméséből.

Hermann Ottó üzeni
Sokoldalú személy volt Herman Ottó: tudós, politikus, Jászai Mari udvarlója, nem is gondolnánk, hogy sosem szerzett diplomát. Az idén 100 éve elhunyt zoológus pályája anno Kőszegről indult. (vaol.hu)


Asszonybeszéd
Klebert Krisztával a Savaria Múzeum új történettudományi osztályának vezetőjével beszélgettek nőtörténeti kutatásról, várható kiállításról, a szombathyi műpártolásról és kultúráról. (vaol.hu)


Rémálom az ágyban
Az alvási bénulást más néven alvási paralízisnek is nevezik. Ilyenkor megbénul a testünk és nem tudunk menekülni az álmunkból. Az egyetlen módszer még álmunkban észnél lenni, megnyugodni és próbálni felébredni. (nyugat.hu)



Színészek esküvője
Alberti Zsófi és Endrődi Krisztián mindketten a Weöres Sándor Színház színészei, egy ideje egy párt alkotnak. Romantikus történetüket esküvővel folytatják tovább, semmi lakodalmazás, csak egy jókedvű délután a barátokkal. (vaol.hu)


Tőziketakaró az ártérben
Csáfordjánosfa közelében található a Tőzike Tanösvény, ami káprázatos látványt nyújt az ártérbe merészkedőknek. A virágtakaró látványáért megéri gumicsizmát húzni és közelebb menni a rövid életű növénykékhez. (vaskarika.hu)


Menta Tanya
Nagy Georgina eredetileg számviteli pályára készült, bár a művészetek nagyon vonzották. A számítógéppel való fokozatos ismerkedés során jött rá, mivel is szeretne foglalkozni, autodidakta módon sajátította el a grafikai programok használatát. Mára a Szülőföld könyvkiadó művészeti vezetője. (vaskarika.hu)


Lions klub Szombathely
Az első Lions clubot 1917-ben alapították Chicagóban, azóta világszervezetté nőtte ki magát, Szombathelyen 22 éve vannak jelen. Dr. Kneffel Pál soros elnökkel beszélgettek a klub karitatív tevékenységéről. (savariaforum.hu)
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.